Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-03-2015

C:ntact integrācijai un izglītībai


Š.g. 26.martā Daugavpils 10.vidusskolas 11.b klases skolēni piedalījās Sabiedrības integrācijas fonda projekta „Nacionālais integrācijas centrs” aktivitātē «C:ntact integrācijai un izglītībai».

„Labs ir tāds stāsts, kas skatītāju rosina domāt. Ja es varu uz skatuves izstāstīt kādu gabaliņu no savas dzīves un tādējādi ietekmēt cilvēkus, likt viņiem domāt, tad tas noteikti ir tāpēc, ka stāsts ir labs”, tā saka Dānijas projekta C:NTACT aktieris Evrims Benli. Šie vārdi atspoguļo projekta būtību un varētu būt tā devīze.

Projekta ietvaros skolēniem bija iespēja ne tikai parunāt par aktiermeistarību, talantu, pārvēršanās mākslu, prasmi noturēt skatītāju uzmanību, bet arī kļūt par savas mini izrādes scenāristu un aktieri.

Skolēniem tika piedāvāti daudzi vingrinājumi, kas palīdzēja samazināt psiholoģisko spriedzi, kas mācīja veiksmīgi izvēlēties mūsdienu skatītājiem interesantas tēmas, kā arī pārvarēt saskarsmes grūtības. Pēc vingrinājumu veikšanas skolēni tika sadalīti trīs grupās. Katra grupa izstrādāja savu scenāriju un nodemonstrēja mini izrādi, kas skar mūsdienu jaunatnei aktuālas tēmas. Tā projekta organizatoru un skatītāju vērtējumam tika nospēlētas miniatūras: „Zem maskas” – par mātes aklo mīlestību, „Suhorukova zvaigžņu stunda” – par skolēnu un skolotāju savstarpējām attiecībām, „Solis pagātnē” – par cietsirdības izpausmēm  mūsdienu pasaulē. Projekta vadītāji izvērtēja miniatūru sižetus un lomu izpildītāju meistarību. Pēc  kafijas pauzes un suvenīru pasniegšanas projekta organizatori un tā dalībnieki apsveica viens otru ar pirmā posma veiksmīgu noslēgumu.

„Iejusties aktieru lomā ir ļoti interesanta ideja. Gribētos biežāk piedalīties līdzīgos projektos”, „Projekts palīdzēja mums atbrīvoties un atklāties kā personībām, kā arī parādīt saviem klasesbiedriem, kas patiešām mūs uztrauc, aizdomāties par savu nākotni” – tādas domas bija projekta dalībniekiem pēc piedalīšanās tajā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

11.b klases skolnieces

Elīna Turbina,

Laura Vilmane




Atpakaļ