Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-03-2015

RTU Inženierzinātņu vidusskola aicina uz iestājpārbaudījumu


2015. gada 31. martā – Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskola (RTU IZV) no 1. līdz 17. aprīlim aicina 9. klases skolēnus pieteikties iestājpārbaudījumam, kurā pretendentiem, kuri vēlas mācīties IZV, būs jāapliecina zināšanas matemātikā, fizikā un ķīmijā. Savukārt 11. aprīlī skolā notiks Atvērto durvju diena.

Iestājpārbaudījums notiks 18. aprīlī no plkst. 10 līdz 14 skolas telpās, Rīgā, Kronvalda bulvārī 1, tam varēs pieteikties, aizpildot pieteikuma anketu skolas mājaslapā ww.izv.lv vai zvanot pa tālruni 67089787. Savukārt Atvērto durvju diena skolas telpās norisināsies 11. aprīlī no plkst. 11 līdz 15, un tajā interesenti aicināti satikt skolas mācībspēkus, uzzināt par mācību procesu un iestājpārbaudījumiem, plkst. 11 un 13 – noklausīties informatīvu prezentāciju par skolu, kā arī doties ekskursijā pa skolas telpām.

IZV ir Latvijā pirmā vispārējās vidējās izglītības mācību iestāde, ko izveidojusi universitāte sadarbībā ar SIA «LatRosTrans», AS «Latvijas Gāze» un IZV tehnoloģiju partneri SIA «Lattelecom». Tā piedāvās apgūt Vispārējās vidējās izglītības matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena programmu. Pirmajā gadā skolā konkursa kārtībā no skolas budžeta līdzekļiem finansētajās vietās tiks uzņemti 22–25 skolēni 10. klasē, garantējot viņiem arī bezmaksas vietas RTU dienesta viesnīcā.

Papildus vispārējās vidējās izglītības ieguvei IZV audzēkņi varēs baudīt priekšrocības, ko nepiedāvā citas vidusskolas. Piemēram, skolēniem būs iespēja strādāt RTU laboratorijās un klausīties RTU mācībspēku un nozares vadošo pētnieku vieslekcijas. Skolēni varēs iesaistīties arī citās RTU piedāvātajās aktivitātēs, piemēram, Robotikas, Elektrotehnikas un Elektronikas klubos, RTU mākslinieciskajos kolektīvos un izmantot RTU sporta resursus.

Iestāties skolā bez iestājpārbaudījumiem varēs IZV Atklātās inženierzinātņu olimpiādes godalgoto vietu ieguvēji, kuri svinīgā apbalvošanas pasākumā noskaidroti jau 14. martā, kā arī skolēni, kuriem, beidzot 9. klasi, vērtējumu kopsumma matemātikā, fizikā, ķīmijā un valsts pārbaudījumā matemātikā ir 36 balles vai vairāk, novada matemātikas, fizikas vai ķīmijas olimpiādes uzvarētāji (vai vismaz divu 2. vietu ieguvēji), kā arī valsts olimpiādes 1., 2. vai 3. vietu ieguvēji.

Paralēli IZV Atvērto durvju dienai RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā, kā arī citās RTU fakultātēs norisināsies RTU Atvērto durvju diena, piedāvājot interesentiem plašu programmu par pamatstudiju, augstākā līmeņa studiju un tālākizglītības iespējām.

 

 

 

Papildu informācija:

Artūrs Zeps,

RTU IZV valdes loceklis

Tālr.  26566442

E-pasts: arturs.zeps@rtu.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Baiba Roga,

RTU Komunikācijas nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 67089878, 28611079

E-pasts: baiba.roga@rtu.lv




Atpakaļ