Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-03-2015

Turpinās DU HF projekta "DRAUGOS AR LATVIJU" aktivitātes trešo valstu valstspiederīgo integrācijai


Daugavpils Universitātes Humanitārā fakultāte kopš 2014. gada 5. decembra īsteno vērienīgu bezmaksas latviešu valodas, Latvijas vēstures un valstsmācības kursu un socializācijas pasākumu ieviešanu trešo valstu valstspiederīgajiem.

Austrumlatvijai un Daugavpilij sociāli nozīmīgās aktivitātes tiek realizētas Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda 2013. gada programmas ”1. „a” aktivitātes „Valodas un adaptācijas programmu attīstība trešo valstu pilsoņu integrācijai un saliedētas sabiedrības veidošanai” ietvaros Daugavpils Universitātē īstenotā projekta „Trešo valstu valstspiederīgo sociokultūras adaptācijas pasākumi integrācijai Latvijas sabiedrībā – DRAUGOS AR LATVIJU”, granta līguma Nr. IF/2013/1.a./18, ietvaros.

No 2015. gada 12. janvāra projekta mērķauditorijai tiek piedāvāti kursi. Latviešu valodas kursu programma vērsta uz valodas apguvi saziņai vienkāršās sadzīves un ar darbu saistītās situācijās, kā arī valsts un sabiedriskajās institūcijās. Nodarbības noris labvēlīgā un radošā gaisotnē, skaitliski nelielās grupas, lai skolotājiem būtu iespēja pievērsties katram kursantam, respektējot viņa individualitāti. Nodarbībās tiek nodrošināta sabalansēta visu latviešu valodas prasmju apguve, skarts plašs tēmu loks. Skolotāji daudzveidīgi izmanto komunikatīvo un diferencēto pieeju latviešu valodas aguvē, piedāvā kursantiem daudzveidīgus, aktuālus un mūsdienīgus mācību materiālus. Kursu laikā kursantiem jāpaaugstina savs latviešu valodas zināšanu līmenis par vienu pakāpi. Ar kursantiem tiek slēgti līgumi, kas paredz prēmijas par godprātīgu un atbildīgu attieksmi pret nodarbību apmeklējumu un mājasdarbiem. Prēmijas apjoms – EUR 225,00. Projektā iesaistījušies trešo valstu valstspiederīgie no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, ASV, Ķīnas un Tadžikistānas.

Informācija par projektu un  pieteikšanās latviešu valodas kursiem pa tālruni 28928293. 
 
Projekta finansējums: Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonds 75% un Latvijas valsts budžeta līdzekļi 25%.

Šī publikācija ir veidota ar Eiropas trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda atbalstu. Par publikācijas saturu atbild Daugavpils Universitāte. 

PROJEKTU LĪDZFINANSĒ EIROPAS SAVIENĪBA

   

Papildu informācija:

Projekta "DRAUGOS AR LATVIJU" vadītāja: prof. Maija Burima
E - pasts: maija.burima@du.lv
Tālr. nr. 65424238




Atpakaļ