Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-03-2015

Volejbola svētki Rīgā


„Lāses Kauss" ir vienas no populārākajām ne tikai volejbola sacensībām skolu jauniešiem, bet arī vienas no plašāk pārstāvētajām sacensībām skolēniem visā Latvijā, kuras šogad tika organizētas jau četrpadsmito reizi. Sacensībām ir divi posmi – atlases sacensības, kas notiek visā Latvijā, un finālsacensības, kurās piedalās labākās komandas no Latvijas pilsētām un novadiem. Finālsacensības tradicionāli tiek organizētas Rīgā, Olimpiskajā Skonto hallē un ir kļuvušas par volejbola svētkiem. Šogad sacensībās pirmajā kārtā piedalījās vairāk nekā 5000 skolēnu, bet otrajā kārtā – vairāk nekā 1000.

Finālsacensībās š.g. 21.martā Daugavpils pilsētu pārstāvēja četras mācību iestādes: PIKC „Daugavpils tehnikums” (1995.-1998.g.dz. jaunieši, sporta skolotājs Vladimirs Pupels), Daugavpils 3.vidusskola (1995.-1998.g.dz. jaunietes, sporta skolotāji Sergejs Vasiļjevs un Sergejs Smirnovs), Daugavpils 9.vidusskola (1999.-2002.g.dz. zēni, sporta skolotāji Aleksandrs Pitkevičs un Ludmila Kolosova) un Daugavpils Centra vidusskola (1999.-2002.g.dz. meitenes, sporta skolotājs Sergejs Forsjuks).

Vislabāk veicās PIKC „Daugavpils tehnikums” un Daugavpils Centra vidusskolai, kuri savās grupās ieņēma 1.vietu, spraigā cīņā Daugavpils 3.vidusskolas jaunietes ieņēma 2.vietu. Nedaudz nepaveicās Daugavpils 9.vidusskolas komandai, kas palika 9.vietā. Daugavpils pilsēta bija visplašāk pārstāvēta visās vecuma grupās. Daugavpils 12.vidusskola saņēma pārsteiguma balvas no Latvijas Volejbola federācijas kā masveidīgākā skola Latvijā (35 komandas). Jāatzīmē, ka Daugavpils sportisti ar iegūtajām 3 medaļām bija vieni no labākajiem neoficiālajā medaļu kopvērtējumā. 
Paldies skolēniem par cīņas sparu, viņu skolotājiem par ieguldīto darbu un skolu direktoriem Ingrīdai Brokānei (PIKC „Daugavpils tehnikums”), Vitālijam Azarevičam (Daugavpils 3.vidusskola), Nadeždai Hetmanei (Daugavpils Centra vidusskola), Arturam Fedotovam (Daugavpils 9.vidusskola) un Elitai Boliņai (Daugavpils 12.vidusskola) par sniegto atbalstu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķis

sporta skolotāju MA vadītājs

Oskars Laurens




Atpakaļ