Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-03-2015

Noslēgusies Latgales Jauno ģeogrāfu skolas 2014./2015.gada sezona


Š.g. 21.martā Rēzeknes 5.vidusskolā tika aizvadīta šī mācību gada ceturtā, noslēdzošā Latgales Jauno ģeogrāfu skolas (LJĢS) nodarbība. Daugavpili tajā pārstāvēja 15 skolēni. Tēma gana tāla un ekstravaganta – Latīņamerika.

Žūrija dalībniekiem piedāvāja 8 uzdevumus: 1.uzdevumā definīcijām bija jāpiemeklē atbilstošais termins; 2.uzdevums pārbaudīja dalībnieku kartogrāfiskās zināšanas; 3.uzdevums ieveda tumšajā vidē – Latīņamerikas narkotiku, slepkavību un linča tiesu problēmās; 4.uzdevumā tika piedāvāts atpazīt redzētas un mazāk zināmas sejas – Latīņamerikā dzimušās slavenības; 5.uzdevumā dažādu faktu apkopojums attēlos; 6.uzdevums pārbaudīja dalībnieku politiskās un vēsturiskās zināšanas;

7.uzdevumā (saimnieciskās ģeogrāfijas kartē) noskaidrojām, no kurienes mūsu veikalos tiek atvesti apelsīni un banāni, bet noslēdzošajā testā šiem produktiem pievienojām arī kafijas dzimteni.

Prieks, ka otrais labākais rezultāts spēlē bija Daugavpils Valsts ģimnāzijas 9.klases skolniecei Lienei Nitišai, kurai punktu skaitā izdevās pārspēt visus vidusskolēnus.

I vietu 10.klašu grupā šajā nodarbībā ieguva Daugavpils 12.vidusskolas skolniecei Ineta Kruļeva.

Liene un Ineta kļuva arī par zinošākajām jaunietēm savās klašu grupās sezonas kopvērtējumā.

Uzdevumus par Latīņameriku veiksmīgi izpildīja arī Arturs Petrovs no Krievu vidusskolas-liceja, iegūstot II vietu 10.klašu grupā, bet 12.klašu konkurencē III vietu ieguva Vadims Pavlovs no Daugavpils 16.vidusskolas.

Sezonas kopvērtējumā skolu grupā II vietu ieguva Krievu vidusskolas-liceja komanda.

Nodarbības LJĢS pierāda, ka mācīties var ar prieku un aizrautību, ka interaktīvas spēles un konkursi nodrošina gan pozitīvu atmosfēru, gan paliekošas zināšanas. Ne mazsvarīgs fakts ir arī pozitīvā komunikācija un sacensība ar citu pilsētu skolēniem.

Paldies pedagogiem Viktoram Kudrjavskim, Svetlanai Rudjko, Alīnai Aņisimovai, Inārai Jasvinai un Dacei Verebai par atbalstu un nesavtīgu darbu sestdienās!

            Vairāk informācijas www.jgs.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe,

ģeogrāfijas skolotāju MA vadītāja

Signita Gabrāne

t.65407438




Atpakaļ