Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-03-2015

Pirmā iepazīšanās ar skolu


Saulainā 19.marta dienā, kad skolas bērniem ir brīvlaiks un skolas plašajās telpās nav tik lielas rosības un ierastās skolēnu kustības, Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādes vecāko grupu bērni devās ekskursijā uz Daugavpils pilsētas 16.vidusskolu.

Piecgadnieki  gāja iepazīties ar skolas „milzīgo” pasauli. Skola – vēl nezināma un nepazīstama, bet ar savu vilinājumu un pārsteigumu, jo tieši no pirmās iepazīšanās ar to ir daudz kas atkarīgs... Tādēļ bērni ar prieku un uztraukumu gaidīja šo pirmo tikšanos ar lielo Zinību māju.

Mūsu, Jaunās Forštadtes mikrorajonā, 16.vidusskola ir visskaistākā, visspilgtākā un interesantākā būve, kura jau no tāluma priecē acis ar savām jaukajām fasādes krāsām. Ienākot skolā, mēs uzreiz pārliecinājāmies, ka tā ir arī ļoti mājīga un mūsdienīga. Jau ar pirmo soli pāri iestādes slieksnim pirmsskolēni nokļuva skolas atmosfērā ar garajiem gaiteņiem, skolas zvana skaņu un kaut kādu īpašu smaržu. Viesmīlīgie skolas saimnieki sagatavoja mums ļoti aizraujošu ekskursijas programmu.

    Skolas pirmajā stāvā atrodas zoostūrītis, ar kura iemītniekiem bērnus iepazīstināja skolas darbiniece Ņina Arefjeva. Par viesu atnākšanu priecājās bruņurupuči, pasakaini skaistas akvārija zivtiņas, smilšu pele, ūdens varde, degu un dekoratīvo putniņu jautrā kompānija. Bērni atnesa dzīvniekiem nelielus gardumiņus – dažādus augļus, dārzeņus un sēkliņas. Bērni noklausījās stāstījumu par dzīvniekiem un saņēma krāsojamās lapas, uz kurām bija attēloti dažādi dzīvnieki.

Ļoti interesanti bija apsēsties sākumskolas klases solā un justies kā īstiem skolēniem. Neaizmirstamu iespaidu uz mūsu bērniem atstāja milzīgā skolas sporta zāle, kā arī mazā un lielā baseina un aktu zāles apmeklējums. Bērniem tika piedāvāts apmeklēt arī dažas klases. Datorklasē viņiem parādīja interaktīvo tāfeli un tās iespējas. Tālāk sekoja ceļojums pa neparastiem kabinetiem: fizikas kabinetā tika demonstrēti  eksperimenti un varēja iejusties zemūdens laivas kapteiņa lomā un skatīties periskopā, ķīmijas kabinetā bija vēl interesantāk:  šeit mūs gaidīja ķīmiskie eksperimenti ar īstu uguni un neparastiem šķidrumiem.

Pēc izzinošās ekskursijas visus viesus gaidīja skolas plašā ēdnīca, kur bērni ar lielu apetīti nobaudīja garšīgu tēju un skolas pavāru ceptus saldumus.

Visi mūsu bērni un skolotājas  bija ļoti apmierināti ar šo sadarbības pasākumu un izteica sirsnīgu pateicību  skolas darbiniekiem, kuri veltīja savu laiku un spēkus ekskursijas organizēšanai! Milzīgs paldies par  jauko uzņemšanu  16.vidusskolas direktorei Olgai Dukšinskai, direktores vietniecēm Zojai Rodčenko, Regīnai Urbanovičai un visiem skolas darbiniekiem, kuri centās un  sagatavoja  tik neparastu un interesantu bērnu pirmo tikšanos ar skolu!

 

Informāciju sagatavoja

Daugavpils pilsētas

3.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Marina Pavlova




Atpakaļ