Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-03-2015

Konference „Dialogs. Komunikācija. Daugavpils”


Š.g. 18.martā Daugavpils 9.vidusskolā vispārizglītojošo iestāžu pedagogi un audzēkņi piedalījās konferencē „Dialogs. Komunikācija. Daugavpils”. Tā bija veltīta Daugavpils pilsētas 740 gadu jubilejai un rosināja klātesošos izzināt Daugavpils pagātni un tagadni, lepoties ar sasniegumiem mākslā un zinātnē, piedalīties pilsētas attīstības plāna realizēšanā.

Konferenci atklāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Viņi uzsvēra lokālpatriotisma svarīgumu mūsu ikdienā un mudināja pēc iespējas vairāk runāt par pozitīvo, kas ir mums apkārt. Lepoties ar Daugavpils jaunās paaudzes māksliniekiem aicināja arī Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas priekšsēdētāja Mairita Folkmane. Viņa akcentēja mākslinieku un rūpniecības uzņēmuma „Axon Cable” sadarbību, kā arī stāstīja par Daugavpils mākslinieku sasniegumiem Latvijā un ārzemēs.

Daugavpils Universitātes profesors Henrihs Soms ieskicēja vēstures informātikas virzienus un nozīmīgumu Latgales un Daugavpils vēstures pētniecībā, bet klātesošos visvairāk sajūsmināja viņa piedāvātā virtuālā pastaiga cauri laikmetiem pa Vienības laukumu.

Leģendas un mītus par Daugavpils cietoksni kliedēja Cietokšņa informācijas centra projektu eksperts Artjoms Mahļins.

Par III Atmodu Latvijā un tās atskaņām Daugavpilī stāstīja Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja Kultūrvēstures nodaļas vadītāja Valentīna Slavkovska.

Konferences noslēgumā Daugavpils pilsētas Attīstības departamenta speciāliste Olga Tolmačova demonstrēja prezentāciju par plānotajiem Daugavpils attīstības projektiem līdz 2020.gadam, bet Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe Signita Gabrāne stāstīja par konferences veidošanas laikā tapušajiem metodiskajiem materiāliem skolēniem. Viņa prezentēja metodisko materiālu disku, kurā apkopoti Daugavpils skolu vēstures skolotāju un skolēnu veidotie informatīvie materiāli, interaktīvās spēles, darba lapas, audio un vizuālais materiāls par mūsu pilsētu. Materiālu krājums tika dāvināts visām pilsētas vispārizglītojošajām iestādēm.

Mēs domājam, ka konferencē iegūtā informācija un disks palīdzēs pedagogiem veiksmīgāk komunicēt ar audzēkņiem, bet skolēniem – iepazīt pilsētu pēc iespējas daudzpusīgāk.

Pateicamies Daugavpils 9.vidusskolas administrācijai un skolotājiem par rūpēm un viesmīlību, kā arī par aktīvu iesaistīšanos konferences sagatavošanā!

           

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ