Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

16-03-2015

„Zīļukā” atzīmē Pasaules ūdens dienu


Ūdens ir mūsu planētas dzīvības avots, spēcīgs un trausls vienlaicīgi. Visai cilvēcei kopā ir jārūpējas, lai tas saglabātos tīrs un dzirkstošs.

Kopš 1993.gada ik gadu 22.martā tiek atzīmēta Pasaules ūdens diena, bet Latvijā tā tiek atzīmēta kopš 1996.gada. UNESCO LNK aicina pievērst uzmanību sabiedrības izpratnei par dzeramā ūdens nozīmi vispār, kā arī apzināties draudus, kas ietekmē ūdens resursu izsīkšanu visā pasaulē.

Mēs, Daugavpils 26.pirmsskolas izglītības iestāde, kura no šī mācību gada sākuma ir iesaistījusies Ekoskolu programmā, nevarējām atstāt bez uzmanības Pasaules ūdens dienu. Iestādē nedēļas garumā pedagogi runāja ar bērniem par šo tēmu. Jāatzīmē ir arī mūsu iestādes jauktā vecuma grupiņa „Rūķītis”, kura skolotājas I.Ļevšas vadībā izstrādāja projektu „Ūdens mūsu dzīvē”. Projekta mērķis bija padziļināt zināšanas par ūdeni un tā īpašībām, veidot pamatu ekoloģiskajai kultūrai un pilnveidot saudzīgu attieksmi pret dabu. Pētījuma objekts bija ūdens, un tam bija vairāki iemesli: ūdens mums ir apkārt nepārtraukti, bet to mēs ne vienmēr ievērojam; ūdens ir vienreizējs novērošanas un izpētes objekts; un pats galvenais – bērniem patīk dažādas ar ūdeni saistītas. Skolotāja I.Ļevša katru dienu organizējot dažādus „ūdeņainus” pasākumus, aktivitātes, spēles un izklaides. Viss bērniem bija ļoti interesanti, jo skolotāja izmantoja dažnedažādas prezentācijas un multfilmas, lai piesaistītu bērnu uzmanību šai tēmai. Piektdien, kad visi kopīgi apkopoja iegūtās zināšanas, visiem kļuva skaidrs, ka bērni ir sapratuši, kas ir ūdens aprite dabā, kā ūdens tiek izmantots sadzīvē, kam tas ir nepieciešams. Tagad visi droši zina, ka ūdens tīrība ir jāsaudzē!  

Interesantākie foto mirkļi no Pasaules ūdens dienai veltītās nedēļas

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

26.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Ilze Zīle

t.65441882




Atpakaļ