Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-03-2015

Francijas diena 9.vidusskolā


Š.g. 11.martā Daugavpils 9.vidusskolu apciemoja Francijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Stefans Viskonti kopā ar pārstāvjiem no Francijas Institūta, Rīgas franču skolas un ar Kotdivuāras (Āfrika) izcelsmes stāstnieku Adamu

Adepožu (Adama Adepoju), kurš Frankofonijas dienu ietvaros parādīja savu priekšnesumu skolēniem, un skolotājiem. Stāstnieks ar iedvesmu prezentēja publikai 3 stāstus, kurus viņš ne tikai stāstīja pats, bet arī iesaistīja klausītājus, dodot viņiem iespēju atkārtot frāzes un uzdot jautājumus.

Francijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Stefans Viskonti, direktora vietniece un atašejs franču valodas un izglītības jautājumos Karole Debuā, starpnozaru projektu koordinatore Sandra Urtāne un  Žila Verna Rīgas franču skolas direktore Marianna Drobota kopā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķi Mariju Žilinsku, Daugavpils 9.vidusskolas direktoru Arturu Fedotovu, direktora vietniece svešvalodu mācīšanas jautājumos Zinaīdu Jasinsku, direktora vietnieci ārpusstundu darbā Agnesi Jurģīti un franču valodas skolotāju Ludmilu Čirksti apsprieda sadarbību franču valodas attīstībai, izplatīšanai un popularizēšanai Daugavpilī.

Pirms pasākuma skolēni un franču valodas skolotāja Ludmila Čirkste pastāstīja „Dautkom TV” žurnālistiem par visinteresantākajām lietām franču valodas mācīšanās procesā – franču dziesmas konkursu, rokdarbu konkursiem un izstādēm, savukārt, stāstnieks Adama Adepožu pastāstīja par sevi un savu darbu.

Uz pasākumu bija aicināti  9.vidusskolas skolēni, kuri mācās franču valodu. Skolēni  Ambarcums Martirosjans un Jana Vilcāne nodziedāja divas franču dziesmas. Skolēnus patīkami pārsteidza stāstnieka Adama Adepožu priekšnesums, jo viņi saprata, ka pat priekšnesuma laikā var apgūt jaunus vārdus un frāzes.

Tikšanās pagāja draudzīgā atmosfērā. Viesi pastāstīja par savām idejām, kā arī uzzināja to, kā franču valoda tiek pasniegta mūsu skolā. Mēs ceram, ka šīs tikšanās kļūs par stipru pamatu tālākai veiksmīgai sadarbībai ar Francijas vēstniecību un Francijas Institūtu.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 9.vidusskolas

franču valodas skolotāja

Ludmila Čirkste




Atpakaļ