Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-03-2015

Vai tu zini J.Oļešas grāmatas „Trīs resnvēderi” saturu? Pilsētas skolu 5.klašu skolēni zina!


Vai tu zini J.Oļešas grāmatas „Trīs resnvēderi” saturu? Pilsētas skolu 5.klašu skolēni zina!

Š.g. 10.martā  notika pilsētas konkurss 5.klašu skolēniem par J.Oļešas grāmatu „Trīs resnvēderi, kuru organizēja Daugavpils 13.vidusskolas metodiķe Valentīna Titoka.

Vadīja pasākumu Daugavpils 13.vidusskolas 10.klašu skolēni. Viņi sākumā iepazīstināja ar J.Oļešas biogrāfiju un  pasakas „Trīs resnvēderi” rakstīšanas vēsturi.

Konkurss patika gan skolotājiem, gan skolēniem, kuri pierādīja, ka prot lasīt ļoti uzmanīgi. Uzdevumi bija interesanti, mazliet grūti un ļoti dažādi: „Iepazīšanās ar varoņiem”, „Uzmanīgais lasītājs”,  „Grāmata – vislabākais ceļojums”,  „Ko nozīme vārds...”, „Melnā kaste”.

Visgrūtākais uzdevums bija saistīts ar vecvārdiem, kurā skolēniem bija jāatklāj vārdu „глашатай”, „ремесленник”, „мастеровой”, „помещик”, „кучер” un citu nozīme.

Paldies par piedalīšanos skolēniem no 10 pilsētas skolām: Krievu vidusskolas-liceja, Centra vidusskolas, 11.pamatskolas, 9.vidusskolas, 15.vidusskolas, 10.vidusskolas, Saskaņas pamatskolas, 17.vidusskolas, 16.vidusskolas un J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas.

Paldies skolotājai Valentīnai Titokai par pasākuma organizēšanu un vadīšanu!

  

Informāciju sagatavoja:

MA vadītāja,

izglītības metodiķe

Marija Žilinska




Atpakaļ