Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-03-2015

Kaimiņi – baltkrievi ciemojas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē


Kopš 1999.gada Daugavpilī darbojas Baltkrievu kultūras centrs, kas šobrīd ir vienīgais visā Latvijā.

Mēs dzīvojam multinacionālā un multikulturālā sabiedrībā, tāpēc ir ļoti svarīgi bērnos no mazotnes  audzināt cieņu pret katras kultūras pārstāvjiem, tās tradīcijām un īpatnībām.

Lai tie nebūtu tikai vārdi, mēs šī gada 10.martā nolēmām aicināt viesos Baltkrievu kultūras centra pārstāvjus ar izglītojošo rotaļnodarbību „Mūsu kaimiņi – baltkrievi”.

Bērniem tika piedāvāta plaša un daudzpusīga programma, kuras laikā varēja ne tikai klausīties un skatīties, bet arī aktīvi līdzdarboties pašiem. Pirmsskolēni dzirdēja stāstījumu par biedrības darbību, par to, kā tiek saglabāta, attīstīta un popularizēta baltkrievu kultūra. Bērni un pieaugušie ar interesi aplūkoja baltkrievu nacionālos tērpus, klausījās tautas mūziku un  pasaku baltkrievu valodā, ko lasīja viena biedrības dalībniece. Daudz jautrības, emociju un prieka sagādāja mīklu minēšana, kuras, protams, arī tika uzdotas baltkrieviski.  Un kur nu bez dejām un rotaļām! Tautas rotaļa „Podušečka” bērniem ļoti  iepatikās, un viņi vēlējās to turpināt vēl un vēl. Un noslēgumā, protams, tapa fotogrāfija piemiņai.

Šāda veida pasākumi ir ļoti noderīgi mūsu pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņiem, jo tie paplašina bērnu redzesloku, sniedz jaunas zināšanas, palīdz veidot priekšstatus un pilnveido emocionālo pasauli. Bērni šī pasākuma laikā pat paspēja apgūt dažus vārdus baltkrievu valodā. Tāpēc gribam teikt lielu paldies gan bērnu, gan pieaugušo vārdā šīs idejas autoriem un paša pasākuma organizētajiem – Daugavpils Baltkrievu kultūras centram Žannas Romanovskas vadībā! Mēs ceram arī uz turpmāku veiksmīgu sadarbību.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Aina Kucina




Atpakaļ