Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-03-2015

Mēs izglābām 28 kokus!


Tuvojas noslēgumam makulatūras vākšanas konkurss „Tīrai Latvijai”, kuru rīkoja „Zaļā josta” sadarbībā ar SIA „Līgatnes papīrs”, AS „Latvijas valsts meži” un Valsts izglītības satura centru (VISC). Pieteikties dalībai makulatūras vākšanas konkursā varēja mācību iestādes no visas Latvijas. Iestāžu audzēkņiem, skolēniem, darbiniekiem un bērnu vecākiem – visiem bija iespēja sniegt savu ieguldījumu dabas resursu saglabāšanā.

Daugavpils pilsētas 3.pirmsskolas izglītības iestādes draudzīgais bērnu un pieaugušo kolektīvs arī labi pastrādāja konkursa ietvaros,  jo mēs  kopā savācām 2359 kg makulatūras, ar ko mēs izglābām no nociršanas 28 pieaugušus kokus!

Š.g. 6.martā mūsu iestādes zālē notika visaktīvāko konkursa dalībnieku apbalvošana. Bērni saņēma vēstuli no Jaunforštadtes meža iemītniekiem – vāverītēm un dzeņa. Savā vēstulē viņi sirsnīgi pateicās visiem, kas nebija vienaldzīgi, veica labu darbu, saglabājot dzīvību daudziem kokiem. Meža dzīvnieki aicināja bērnus biežāk ciemoties mežā un atgādināja uzvedības  noteikumus mežā: netrokšņot, nepiegružot un neiznīcināt dabu.

Bērniem tika piedāvāts noskatīties īsu filmiņu par makulatūras pārstrādāšanu un  jauna papīra izgatavošanu un ļoti jauku multfilmu par dabas aizsardzības nepieciešamību.

Pašus aktīvākos konkursa dalībniekus gaidīja svinīgā apbalvošana, kuras gaita bērni saņēma „Pateicības” un nelielas dāvanas. Mēs esam ļoti  pateicīgi visiem, kas palīdzēja mums šajā labajā darbā, bet īpašus pateicības vārdus veltām mūsu aktīvākajiem audzēkņiem un viņu ģimenēm.

Milzīgs paldies visiem par aktīvu sadarbību un iesaistīšanos dabas saglabāšanas procesā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

3.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Marina Pavlova




Atpakaļ