Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-03-2015

Veselības mēnesis „Zīļukā”


Viena no Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādes darba prioritātēm ir nodrošināt izglītojamajiem aprūpi,  mācīt veselīga dzīvesveida pamatus un veidot kulturālas uzvedības iemaņas. Darbs diennakts grupās prasa no pedagoga lielu papildu ieguldījumu ne tikai bērnu izglītošanā, bet, pirmām kārtām, viņu emocionālajā un sociālajā audzināšanā, veselīga dzīvesveida iemaņu veidošanā, sniedzot to, ko bērni nesaņem savās ģimenēs. Arī dienas grupās ir arvien vairāk bērnu ar emocionālās un sociālās attīstības traucējumiem. Ģimenēs veselīgam dzīvesveidam un uzturam netiek pievērsta pienācīga uzmanība.

            Skolotājas, sekojot dienas režīmam, organizē rīta un vakara pastaigas ar kustību aktivitātēm un dabas vērojumiem, piedāvā bērniem piedalīties pastaigu laukuma sakopšanas darbos. Katru dienu „veselības mācības” nodarbībās rotaļu veidā ar dzejolīšu un dziesmiņu palīdzību bērni izzina veselīga dzīvesveida pamatus.

            Februāris mūsu iestādē bija veselības mēnesis, kurš pagāja ar tik dažādām, interesantām un radošām atklātajām rotaļnodarbībām par šo tēmu. Bērni iepazina stomatologa profesijas aspektus, pārrunāja higiēnas noteikumus, noskaidroja, kādos produktos ir kādi vitamīni, grupēja veselīgu un neveselīgu pārtiku u.tml., savukārt, pirmsskolas pedagogi dalījās pieredzē ar pašgatavotajām spēlēm un mācību līdzekļiem par veselīgu dzīvesveidu, bet sporta skolotāja kopā ar grupu pedagogiem organizēja sporta svētkus katrā vecuma grupā un mēnesis noslēdzās ar līksmu Meteņu svinēšanu.

            Esam droši, ka iestādes audzēkņu atmiņā vēl ilgi paliks iespaidi par šajā laikā paveikto.

Ieskats par spraigi paveikto darbu aplūkojams prezentācijā

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

26.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Ilze Zīle

t.65441882




Atpakaļ