Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-03-2015

Starptautiskā dzimtās valodas diena „Pasaku namiņā”


Ik gadu 21.februārī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā dzimtās valodas diena. Tā kā šogad tiek atzīmēta Raiņa un Aspazijas 150.gadadiena, Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestāde šo dienu nolēma veltīt abu rakstnieku daiļradei, kas ir domāta bērniem. Pirmsskolas izglītības grupu skolotājas divu nedēļu garumā iepazīstināja vecāko un sagatavošanas grupu bērnus ar Raiņa un Aspazijas dzejoļu grāmatām, lasīja dzejoļus ne tikai latviešu valodā, bet arī krievu valodā, rādīja multfilmas ar Raiņa un Aspazijas dzejoļiem. Bērniem ļoti patika abu literātu dzeja, viņi uzzīmēja ilustrācijas dzejoļiem, kā arī iemācījās dzejoļus vai to fragmentus no galvas latviešu un krievu valodā.

20.februārī mūsu iestādē notika pasākums „Rainim un Aspazijai150”, kurā piedalījās J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas skolotāja Iveta Vasitova. Viņa, tērpusies Raiņa skolas gadu skolotājas apģērbā, ļoti interesanti stāstīja vecākās un sagatavošanas grupu bērniem par Raiņa un Aspazijas bērnību, rādīja multfilmu, kuru izveidoja J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas 6.klases skolnieces sadarbībā ar skolas pedagogiem, par Raiņa bērnību, uzdeva bērniem mīklas. Savukārt mūsu bērni skaitīja Raiņa un Aspazijas dzejoļus latviešu un krievu valodā. Pasākuma dalībnieki un vecāki varēja apskatīt bērnu zīmējumu izstādes.

Pārējās vecākās un sagatavošanas grupās Rainim un Aspazijai veltīti pasākumi notika 23. un 24.februārī. Pasākumus vadīja grupu pirmsskolas izglītības skolotājas, izmantojot dažādus materiālus un paņēmienus, rīkojot zīmējumu un rokdarbu izstādes.

Bērniem patika visas pasākumu aktivitātes, bet jo īpaši patika multfilmas, viņi gribēja tās skatīties vēl un vēl. Tas ļoti priecē, jo tās tik ļoti atšķiras no mūsdienu tradicionālajām multfilmām bērniem, un vieš cerību, ka jaunā paaudze neatteiksies no gara mantojuma, ko mums atstāj pagājušā gadsimta dižgari.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

20.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

D.Vilmane

t.65443503




Atpakaļ