Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-03-2015

Latgales jauno ģeogrāfu skolas komandu mači


Š.g. 28.febrārī Daugavpils 16.vidusskolā uz Latgales jauno ģeogrāfu skolas komandu mačiem ieradās 27 komandas no Daugavpils, Rēzeknes un Viļāniem. Septiņos dažādos uzdevumos skolēni parādīja savas zināšanas un paplašināja redzesloku par dažādiem ar Latvijas un pasaules ģeogrāfiju saistītiem jautājumiem. Skolēni mācījās strādāt ar Lietuvas karti, atbildēja uz interesantiem un asprātīgiem jautājumiem par pasaules reliģijām, zināja vai minēja pasaules rekordus un valstu karogus. Individuāli katrs komandas dalībnieks piedalījās testā par vienu no izlozētajām tēmām, šoreiz tās bija saistītas ar futbolu, Raiņa un Aspazijas 150.jubileju, apbalvojumiem un Austrālijas dabu.

Likās, ka komandu mačos veiksme vairāk smaidīja zēnu komandām, taču nodarbību noslēgums bija pārsteigumiem bagāts: pirmo vietu ieguva Rēzeknes poļu ģimnāzijas dāmu komanda, par vienu punktu apsteidzot Daugavpils 16.vidusskolas jauniešus: Ēriku Kjaru, Rišardu  Šidlovski, Vadimu Pavlovu un Annu Vasiļjevu. Apsveicam Daugavpils 16.vidusskolas komandu „Geofak” ar godam izcīnīto II vietu!

Paldies skolotājiem par atbalstu un līdzās būšanu!

Milzīgs paldies Daugavpils 16.vidusskolas administrācijai un skolotājai Svetlanai Rudjko par lielisko uzņemšanu un plašajām telpām!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Signita Gabrāne

t.65407438




Atpakaļ