Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-03-2015

„Profesiju dienās skolēniem”


Lai veicinātu jauniešu interesi par ķīmiju un karjeras iespējām farmācijas nozarē, uzņēmums „Grindeks” jau sesto gadu organizē „Profesiju dienas skolēniem”. Šogad atsaucība bija īpaši liela – dalībai projektā pieteikušies 160 vidusskolēni no 32 Latvijas pilsētām un novadiem. Daugavpils 3. vidusskolas 11. klases skolniece Anita Dortiņa ir to 40 jauniešu vidū, kurus, izvērtējot atsūtītās pieteikuma vēstules, uzņēmums aicināja piedalīties projektā.

 

Anitas interese par ķīmiju attīstījās jau pamatskolā, un meitenes apņēmību apliecina panākumi gan pilsētas olimpiādē, gan dalība Starptautiskajā Dabaszinātņu olimpiādē EUSO 2013. gadā. Savas dotības eksaktajās zinātnēs Anita nostiprinājusi, piedaloties arī matemātikas olimpiādēs. Uzņēmumā „Grindeks” jauniete cer gūt precīzāku ieskatu ķīmiķa profesijā, lai izdarītu secinājumus par savām nākotnes karjeras perspektīvām.

Šonedēļ, 25. februārī Anitai bija iespēja viesoties AS „Grindeks” Kvalitātes kontroles laboratorijā un iepazīties ar Hromatogrāfijas grupas ķīmiķa–analītiķa darbu. Uzņēmumā pavadītajā dienā Ramona guvusi apstiprinājumu tam, ka ķīmija patiešām ir joma, ar ko viņa vēlas saistīt savu nākotni: „Šodien darbojoties laboratorijā, guvu reālu priekšstatu par to, ko ķīmiķi dara ikdienā. Labprāt vēlētos redzēt, kā notiek darbs arī citās nodaļās, jo analīžu metodes un ķīmiķa pienākumi dažādās laboratorijās atšķiras. Katrā ziņā noteikti ieteiktu arī citiem izmantot iespēju šādā veidā iepazīt interesējošo profesiju.”

Hromatogrāfijas grupas ķīmiķe–analītiķe Madara Strazdiņa, kas šajā dienā jaunietei ierādīja savus amata noslēpumus, uzteica Anitas ieinteresētību un praktiskās iemaņas: „Parādīju Anitai mūsu laboratorijas, sīkāk iepazināmies ar hromatogrāfisko analīzes metodi. Man patika, ka Anita bija gatava praktiski līdzdarboties un aktīvi iesaistījās laboratorijas ikdienas norisēs. Domāju, ka dienās no viņas sanāks ļoti labs ķīmiķis!”

„Profesiju dienas skolēniem” šogad norisinās no 4. februāra līdz 4. martam. Projekta laikā „Grindeks” jauniešiem piedāvā iepazīt desmit, ar farmācijas nozari saistītas, profesijas.

 

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Vidējais darbinieku skaits koncernā – apmēram 900 darbinieku. Vairāk nekā 73% darbinieku ir augstākā izglītība.

„Grindeks” sadarbība ar Latvijas izglītības iestādēm turpinās jau daudzus gadus, un 2014. gadā vien mācību praksē „Grindeks” bija 67 studenti.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:

Twitter.com/AS_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; Draugiem.lv/grindeks

 

Kontakti:

Laila Kļaviņa

AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja

Tel.: 67083370, 29256012

fakss: 67083505

E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv




Atpakaļ