Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-02-2015

30 gadus Tautas ielā 11


Pirms 30 gadiem Daugavpils 10.vidusskolai tika uzbūvēta jauna, tiem laikiem moderna un neparasta skolas ēka, pilsētas kartē parādījās jauna adrese – Tautas iela 11. Līdz tam gandrīz 30 gadus Daugavpils 10.vidusskola „dzīvoja” tagadējā J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas ēkā, kura 1984.gadā pilsētas lielākajai skolai kļuva par šauru.

Š.g. 20.februārī Daugavpils 10.vidusskolas kuplā saime sanāca kopā, lai nosvinētu īpašu jubileju – skolas ēkas 30.dzimšanas dienu.

Šis svētku pasākums kļuva gan par savdabīgu projektu nedēļas „Mana pils –  Daugavpils” noslēgumu, gan ieskandināja pilsētas 740.dzimšanas dienas svinības. Mūsu svētki kļuva par simbolisku ziediņu kuplajā pilsētas jubilejas svinību vainagā. Gribas atzīmēt vēl vienu zīmīgu faktu – Daugavpilij šogad svinam 740.dzimšanas dienu, bet mūsu skolā uz šodienu mācās 740 skolēni… Vai tā nav skaista sakritība?

Skolas audzēkņus un darbiniekus svētku dienā ar laba vēlējumiem sveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis, sirsnīgus vārdus mums visiem veltīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova.

Pasākuma laikā visus klātesošos skolēnus, vecākus, skolotājus, skolas darbiniekus, bijušos pedagogus un skolas direktorus, kā arī viesus ar savu sniegumu iepriecināja divi skolas kolektīvi, kas aktīvi gatavojas cīņai par iespēju piedalīties Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos: 5.-9.klašu koris un 5.-7.klašu tautas deju kolektīvs. Savu artavu pasākuma daudzveidībai sniedza arī daudzkārtējie pilsētas konkursa „Pop-clip” uzvarētāji – draudzīgais un sportiskais 9.c klases kolektīvs, skolēnu pašpārvaldes komanda un mazie sākumskolas dziedātāji.

Svētku pasākuma izskaņā uz skatuves skolas meiteņu ansamblis „Vizbulītes” kopā ar visu pedagogu saimi vienojās kopējai dziesmai, kurā skanēja simboliski vārdi: „Mēs tev dāvinām sevi, pasaulīt!” Šīs dziesmas rindas raksturo gan mūsu attieksmi pret savu pilsētu, kas ir pasaules daļa, gan mūsu misiju – būt skolotājam. Krāšņs spoža konfeti salūts iemirdzējās prožektoru staros, izgaismojot smaidīgas skolēnu un skolotāju sejas – svētki padara mūsu ikdienu spilgtāku, rosinot domas jauniem darbiem.

 

Daugavpils 10.vidusskolas vārdā

direktore

Valija Salna




Atpakaļ