Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-02-2015

Klašu audzinātāju klubiņš turpina savas nodarbības!


Š.g. 22.janvārī un 19.februārī notika klašu audzinātāju klubiņa nodarbību cikls „Mediācija skolā”. To vadīja Valsts Probācijas dienesta Daugavpils teritoriālās struktūrvienības vadītāja vietniece, sertificēta mediatore Aija Stankeviča.

Pirmās nodarbības laikā lektore pastāstīja par mediācijas vēsturi, raksturoja mediatora profesijas īpatnības, kā arī akcentēja, cik aktuāla ir šī profesija mūsdienu izglītības iestādē un sabiedrībā, jo A.Stankeviča savas profesijas ietvaros bieži saskaras ar pusaudžu izdarītiem likumpārkāpumiem un meklē pušu izlīguma iespējas.

Otrā nodarbība notika Valsts Probācijas dienesta telpās. Skolotāji izspēlēja izlīguma procesu, kura laikā ikvienam semināra dalībniekam bija sava loma: pusaudži –likumpārkāpēji, pusaudžu vecāki, sociālie pedagogi, cietusī puse, kā arī divi mediatori. Procesa laikā varēja vērot to, cik svarīgi ir izrunāt notikušā iemeslus, kā arī katram no dalībniekiem pareizi izvēlēties vietu.

Klašu audzinātāju klubiņa nodarbības apmeklēja deviņu Daugavpils vispārizglītojošo skolu –11.pamatskolas, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, 3., 9., 13., 17., 10. un 12.vidusskolas pedagogi. Liels paldies lektorei par ieguldīto darbu un atsaucību!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils vispārizglītojošo skolu

direktoru vietnieku audzināšanas jomā

MA vadītāja

Agnese Jurģīte

e-pasts: jurgite@inbox.lv




Atpakaļ