Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-02-2015

Daugavpils skolēni iepazīst Rīgas Tehniskās universitātes izglītības iespējas un virzienus


Š.g. 19.februārī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde sadarbībā ar Daugavpils 10.vidusskolu un Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) organizēja izglītojošas lekcijas Daugavpils vispārizglītojošo skolu skolēniem un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem. Piedāvājuma klāsts bija gana bagāts un interesants. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja izvēlēties un iepazīt 8 fakultāšu 11 dažādas izglītojošu lekciju tēmas. Piedaloties organizētajās lekcijās, skolēniem vienlaikus bija iespēja iepazīties ar 11 pasniedzējiem un studentiem no RTU.

Iniciatīva un nepieciešamība organizēt un piedāvāt šādu pasākumu mūsu pilsētas skolēniem, bija gan tādēļ, lai sniegtu iespēju skolēniem izzināt RTU apgūstamās specialitātes, gan lai radītu priekšstatu par izglītības saturu RTU, gan arī tas, ka pašlaik trūkst speciālistu inženierzinātņu jomā. Arī analizējot absolventu gaitas, ir vērojams, ka mūsu pilsētas skolēni samērā kuplā skaitā izvēlas turpināt izglītību RTU.

Skolēniem bija iespēja uzzināt gan par digitālās arhitektūras iespējām 21.gadsimtā, gan to, kā mākslīgais intelekts ietekmēs mūsu ikdienu, gan par elektronikas attīstības tendencēm, gan par nanotehnoloģiju priekšrocību un bīstamību, gan to, kādi biomateriāli mīt cilvēka ķermenī. Tika apskatīta arī loti aktuāla tēma – medicīna un nanotehnoloģijas, mūsdienu industriālajās tehnoloģijas un dizains.

Jāsaka, ka skolēnu interese un atsaucība bija liela – pasākumu apmeklēja vairāk nekā 200 izglītojamo no visām pilsētas izglītības iestādēm.

Pasākuma ietvaros katrs dalībnieks saņēma informatīvo krājumu par RTU pamatstudijām 2015./2016.mācību gadā.

Paldies izglītības iestāžu pedagogiem-karjeras konsultantiem par skolēnu organizēšanu šim pasākumam! Īpašs paldies Daugavpils 10.vidusskolas direktorei V.Salnai un pedagogu saimei par rūpēm un viesu uzņemšanu savās telpās!   

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

pedagoģe-karjeras konsultante

Santa Čeirāne

t. 65407437

santa.ceirane@ip.daugavpils.lv




Atpakaļ