Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-02-2015

Logopēdiskā nodarbība ar dejām un spēlēm


Šodien ir 17.februāris – Masļeņicas nedēļas otrā diena jeb  „Saspēles diena”, kurā visi dejo un piedalās rotaļās. Pēc senām slāvu tradīcijām, tā apzīmē ziemas beigas, kad pavasara atnākšana jāsagaida ar prieku un jautrību.

Tāpēc šodien skolotāja logopēde Svetlana Lazovika vadīja atklāto nodarbību runas attīstībai „Ziema. Ziemas prieki”.  Nodarbības mērķis bija pirmsskolēnu priekšstatu, zināšanu un vārdu krājuma par ziemu paplašināšana un aktualizēšana, kā arī saistītās runas attīstīšana atbilstoši tēmai.

Logopēde izmantoja dažādas logopēdiskās korekcijas metodes un paņēmienus: artikulācijas vingrinājumus mēlei „pikojamies”, „sasildīsim mēlīti”, elpošanas vingrinājumus ar sniegpārsliņām, sejas pašmasāžu, vingrinājumus mīmikas attīstīšanai, pirkstiņu vingrinājumus ar zobu birsti, spēles runas un kustību koordinācijai. Liela vērība tika pievērsta gramatikas attīstīšanai un pilnveidošanai spēlēs „Nosauc mīļi”, „Pasaki vēl vienu vārdiņu”,  kā arī saistītās runas attīstīšanai spēlē ar „Burvju maisiņu”.  Neiztika arī bez spēlēm un vingrinājumiem emocionālās sfēras attīstīšanai.

Nodarbība notika spēļu un rotaļu formā un bija aizraujoša gan pašiem pirmsskolēniem, gan skolotājiem, kuri bija atnākuši vērot šo nodarbību un smelties pieredzi darbam ar jaunākā vecuma bērniem. Visas nodarbības laikā ar bērniem kopā spēlēja viņu iemīļotie ziemas personāži „Sniegavīrs”, „Sniegpārsliņa” un viņu draugi „Burvju lāsteka” un „Burvju sniegs”.

Nodarbības beigās pirmsskolēnus gaidīja pārsteiguma moments – „Burvju kārbiņa” ar saldumiem.

Pirmsskolas izglītības iestādes skolotājiem nodarbības beigās tika piedāvāts ar savas bērnības izpriecām saistīts relaksācijas moments. Pirmsskolas skolotāji, kuri apmeklēja šo nodarbību, bija gandarīti un augstu novērtēja kolēģes pedagoģisko meistarību.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

skolotāja-logopēde

Irina Kondrašova




Atpakaļ