Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-02-2015

Daugavpils pilsētas izglītības iestāžu vadītāji pilnveidojas iekšējās kontroles sistēmas


Š.g. 5.- 6.februārī Daugavpils Valsts ģimnāzijā notika Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (DPIP) organizēts seminārs „Kas jāzina izglītības iestādes vadītājam par iekšējās kontroles sistēmas izveidi un uzturēšanu” izglītības iestāžu vadītājiem un pārvaldes speciālistiem.

Semināru vadīja Aija Rieba – SIA „Trīs V” lektore un konsultante iekšējā audita, vadības kvalitātes un pieaugušo apmācības jautājumos, ar pieredzi pieaugušo apmācību kursu izstrādē un īstenošanā kopš 1981.gada

Semināra dalībniekiem bija iespēja gan apgūt teorētiskās zināšanas par iekšējās kontroles sistēmu (IKS), tās mērķiem, tiesiskajiem aspektiem, atbildības sadalījumu. Seminārā tika apzināti un izskatīti IKS elementi: iestādes darbības plānošana, kontroles vide, risku vadība, kontroles pasākumi, informācija un saziņa un uzraudzība.

Pēc teorētisko jautājumu izskatīšanas notika praktisks darbs grupās, apzinot un novērtējot izglītības iestādes plānus, kā arī nepieciešamību un iespējas pilnveidot plānošanu. Vadītāji noteica un novērtēja izglītības iestādes riskus, izvirzīja ieteicamos kontroles pasākumus riska ierobežošanai un mazināšanai, izstrādāja identificēto, būtiskus riskus saturošo procesu aprakstus.

Lai gan mūsdienās komunikācijas tehnoloģiju attīstība ir sasniegusi augstu līmeni,  tomēr tieši informācija un saziņa bieži vien sagādā grūtības un rada nesaprašanos, tāpēc vadītāji veica šīs jomas pašnovērtējumu un tad sprieda par informācijas aprites uzlabošanas nepieciešamību un iespējām.

            Semināra noslēgumā tā dalībnieki aktīvi izmantoja iespēju diskutēt un uzdot jautājumus un saņemt atbildes par reālām, ar iekšējās kontroles sistēmu saistītām dzīves situācijām savās iestādēs.

            Izvērtējot seminārā gūto, vadītāji un DPIP speciālisti atzina, ka izglītības iestādēs jau ir vairāki IKS elementi, kuri ir jāpilnveido.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ