Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-02-2015

Interešu izglītība kā audzināšanas procesa neatņemama sastāvdaļa


Jau ilgāku laiku Latvijas izglītības sistēmas ietvaros notiek diskusijas par interešu izglītības kvalitāti, tāpēc arī Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo skolu direktoru vietnieku audzināšanas jomā metodiskās apvienības darba plānā tika paredzēti pieredzes apmaiņas semināri, kuru laikā varētu detalizētāk iepazīt interešu izglītības nodarbību piedāvājumu un pedagogu darba formas Daugavpils izglītības iestādēs.

Š.g. 5.februārī direktoru vietniekiem audzināšanas jomā bija iespēja piedalīties pirmajā šāda veida pasākumā, kurš notika Daugavpils Bērnu un jauniešu centrā (BJC) „Jaunība”. Tā laikā tika parādītas četras atklātās nodarbības. Datorpulciņa skolotājs A.Bogdanovs vadīja nodarbību „Vizuālās realitātes mirkļi”, kuras laikā viņš rādīja dažu gadu laikā tapušos pulciņa dalībnieku darbus, kuros ar datorprogrammēšanas palīdzību tika izveidoti Daugavpils cietokšņa un citu vēsturisku vietu maketi. Semināra tālākajā gaitā bija iespēja aplūkot divas deju nodarbības. Sporta deju pulciņa „Saulcerīte” nodarbības „Ritma izjūtas attīstība sporta deju nodarbībās” laikā skolotāja O.Mihailova uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi izkopt ritma izjūtu, jo tikai tad dejotājs varēs pilnvērtīgi izjust deju. Show deju studijas vadītāja J.Grizāne uzsvēra, cik skrupulozs darbs ir nepieciešams, lai noslīpētu dejas kustības līdz pilnībai. Tehniskās jaunrades nodaļas mopēdu pulciņa dalībnieki un viņu skolotājs A.Macuks nodarbības „Dzinēja uzbūve un darbības principi” laikā pastāstīja par to, kā tiek apgūti teorijas un prakses jautājumi, kā arī par sasniegumiem, piedaloties sacensībās.

Semināra izvērtējumā tika secināts, ka interešu izglītības nodarbības, lai gan atšķiras no mācību stundām skolās, tomēr arī ir ļoti laikietilpīgs un sarežģīts process, kurš bieži vien citu acīm ir apslēps, tāpēc ceram, ka arī turpmākās divas tikšanās Daugavpils Vienības pamatskolā un Daugavpils 10.vidusskolā ļaus vēl pilnvērtīgāk to atklāt. Liels paldies pedagogiem par viņu darbu, kā arī īpašs paldies BJC „Jaunība” direktorei Ainai Jansonei par viņas atsaucību un darbu interešu izglītības jomā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo skolu

direktoru vietnieku audzināšanas jomā

MA vadītāja

A.Jurģīte

e-pasts:jurgite@inbox.lv




Atpakaļ