Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-01-2015

Notiks ikgadējā starptautiskā zinātniskā konference XXV Zinātniskie lasījumi


29. un 30. janvārī Daugavpils Universitātes Humanitārajā fakultātē notiks ikgadējā starptautiskā zinātniskā konference XXV Zinātniskie lasījumi. Konferences norises dienas ir nemainīgas – katra gada janvāra pēdējā ceturtdiena un piektdiena, tāpēc tās organizētāji un dalībnieki to dēvē arī par Janvāra lasījumiem.
Tas ir vērienīgākais fakultātes zinātniskais notikums, kas reprezentē svarīgākās Daugavpils Universitātes pārstāvētās humanitāro zinātņu jomas, pētnieciskās metodoloģijas un starpdisciplinārās inovācijas.


XXV Zinātnisko lasījumu atklāšana notiks 29. janvārī plkst. 12.00 Parādes ielā 1, 115. aud.
Uz to aicināti arī vietējo pašvaldību pārstāvji.

Savukārt plenārsēde notiks šodien, 29.01. plkst. 17:15 Park Hotel Latgola 3.st. konferenču zālē.


Ik gadu konferencē piedalās ievērojams skaits pasaulē atzītu autoritatīvu un jauno pētnieku no Latvijas un ārvalstīm. Šogad Zinātniskajos lasījumos uzstāsies 200 referenti no Baltkrievijas, Itālijas, Krievijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas un Vācijas.
Īpašs konferences fokuss ir  pētnieciskie virzieni, kuros Daugavpils Universitātes Humanitārā fakultāte veic padziļinātu specializāciju – salīdzināmā literatūrzinātne, sastatāmā valodniecība, tulkojumzinātne, reģionālistika, mutvārdu vēstures pētījumi, perifērijas un diasporas fenomenu raksturojums.


Aicinām apmeklēt!




Atpakaļ