Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-01-2015

„Latgales Media Centrs” iepazīstināja bērnus ar Daugavpils dzejniekiem un rakstniekiem


Noslēdzās sabiedriskās organizācijas „Latgales Media Centrs” ar Daugavpils pilsētas domes atbalstu īstenotais projekts „Bērni iepazīst Daugavpils dzejniekus. Radošo tikšanos cikls ar bērnu dzejniekiem un rakstniekiem”. Projekta ietvaros biedrības „Latgales Media Centrs” biedri organizēja Daugavpils dzejnieku, rakstnieku un ilustratoru tikšanās ar jaunajiem lasītājiem pilsētas skolās un bērnudārzos.

„Latgales Media Centrs” projektā „Bērni iepazīst Daugavpils dzejniekus. Radošo tikšanos cikls ar bērnu dzejniekiem un rakstniekiem” piedalījās Daugavpilī dzīvojošie plaši pazīstamie autori: dzejnieki Jevģenijs Golubevs, Staņislavs Volodjko, Zenons Vojevodskis, dzejniece Gaļina Ivanova, rakstniece Regīna Usačova, žurnāla „Privetik!” izdevēja Žanna Romanovska un topošās mākslinieces, Daugavpils Universitātes studentes Inga Kavecka un Solvita Kapalinska.

            Autori atsaucās uz „Latgales Media Centra” aicinājumu sarīkot interaktīvās tikšanās ar savu auditoriju un klātienē tikties ar bērniem. Neapšaubāmi, šādas tikšanās kļuva par spēcīgu stimulu tālākai radošai darbībai, kas domāta nevis abstraktai, bet gan reālai bērnu auditorijai, kas smejas, jūt līdzi, komentē un aktīvi pieprasa pasakas vai dzejoļa turpinājumu. Tas arī tika minēts kā viens no „Latgales Media Centra” īstenotā projekta mērķiem.

            Taču tā galvenais mērķis bija bērnu iepazīstināšana ar radošiem cilvēkiem. Sarunu gaitā noskaidrojās, ka vairums bērnu paši raksta pasakas vai dzeju, zīmē, bet nezina, kam lai parāda pirmos darbiņus un kur lai saņem vērtīgu padomu. Projekta uzdevums bija parādīt jaunajiem talantiem, ka Daugavpilī radoši darbojas daudz jo daudz talantīgu cilvēku un viņi ir gatavi komunicēt un palīdzēt grūtajā radošajā ceļā.

            Tikšanos laikā bērni varēja iepazīties ar iecienītā žurnāla autoriem, dzirdēt dzīvo runu – autoru dzeju, pasakas, mīklas. Katras tikšanās svarīgs elements bija spēle – mīklas un uzdevumi, kuru laikā ar veicināšanas balvām tika apbalvoti ātru un pareizu atbilžu sniedzēji. Balvas sagatavoja „Latgales Media Centrs”. Turklāt, visi bērni par piemiņu par tikšanos ar autoriem saņēma attīstošo žurnālu „Privetik!”.

            Projekta „Bērni iepazīst Daugavpils dzejniekus. Radošo tikšanos cikls ar bērnu dzejniekiem un rakstniekiem” norises gaitā – no 2014.gada oktobra līdz decembrim, „Latgales Media Centrs” organizēja piecas radošās tikšanās. Projekta auditorija pārsniedza 500 cilvēkus,  to veidoja pirmsskolas un sākumskolas audzēkņi. „Latgales Media centrs” pateicas par sadarbību Daugavpils 13.vidusskolai, Daugavpils 10.pirmsskolas izglītības iestādei, Daugavpils specializētajai 2.pirmsskolas izglītības iestādei, Daugavpils 9.vidusskolai un Daugavpils 17.vidusskolai. Sirsnīgs paldies autoriem, kuri, neraugoties uz aizņemtību, atrada laiku, lai satiktos ar bērniem. Projekts īstenots ar Daugavpils pilsētas domes atbalstu.

 

 

 

Informāciju sagatavoja

projekta vadītāja Gaļina Ivanova, 

 tālr.25909536

Papildus informācija: Žanna Romanovska,

SO „Latgales Media Centrs” priekšsēdētāja,

e-pasts: lmc@inbox.lv




Atpakaļ