Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-01-2015

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes jaunie pētnieki


17.janvārī tiek atzīmēta Pasaules bērnu-izgudrotāju diena.

Daugavpils pilsētas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē par godu šai dienai katrā grupā tika veikti dažādi interesanti eksperimenti un pētījumi.

Eksperiments kā mācību metode un paņēmiens ir saistošs pat maziem bērniem, jo tas palīdz  izzināt lietu un parādību būtību. Mūsu pirmsskolas izglītības iestādē mācību procesā eksperimentam tiek veltīta liela uzmanība: tā tiek rosināta bērnu zinātkāre, loģiskā domāšana un tas ir labs materiāls runas prasmju attīstīšanai.

Šoreiz paši mazākie pirmsskolēni grupā „Zaķītis” mēģināja noskaidrot, kas notiek ar sniegu, ja to ienes siltā telpā, un cik tas ir tīrs. Grupa „Saulīte” mēģināja noskaidrot, vai auzu pārslas var lidot un kā tām likt lidot. Bērni elektrizēja balonus un ar interesi novēroja kustību, kas notika traukā ar auzu pārslām. Savukārt grupā „Ziediņš” nākamie pirmklasnieki nodarbojās jau ar pavisam nopietnām lietām – izgatavoja neredzamo tinti, kura aktivizējas tikai noteiktos apstākļos. Grupas „Lācēni” bērni pētīja ūdens agregātstāvokļus un procesu, kādā tie mainās.

Piedāvātie eksperimenti un uzdevumi ļāva bērnam kļūt par pētniekiem, mācoties vērot notiekošo, nogaidīt, pašiem darbojoties, nonākt līdz secinājumiem, rast atbildes uzjautājumiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Aina Kucina




Atpakaļ