Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-01-2015

Mūsu pieredze – Lielvārdes un Ķeguma novadu izglītības darbiniekiem un skolotājiem


Š.g. 20.janvārī Daugavpilī uz pieredzes apmaiņas semināru ieradās Lielvārdes un Ķeguma novadu izglītības nodaļu darbinieki, Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja vietniece izglītības un kultūras jautājumos un sākumskolas un angļu valodas skolotāji.

Angļu valodas skolotāji apmeklēja Daugavpils Krievu vidusskolu-liceju. Tikšanās sākumā viņi iepazinās ar Daugavpils pilsētas angļu valodas skolotāju MA darbības prioritātēm, par kurām pastāstīja  MA vadītāja Ilona Ustinova. Skolotājiem tika piedāvāts vērot divas mācību stundas: 10.klasē (skolotāja Irina Bučinska) un 1.klasē (skolotāja Nataļja Juško) vai 9.klasē (skolotāja Nadežda Vasiļjeva). Pēc stundu apmeklēšanas Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja angļu valodas skolotāju MK vadītāja I.Bučinska raksturoja skolas MK darbības īpatnības. Skolotājas augstu novērtēja stundās redzēto, atzīmējot pedagogu netradicionālo pieeju stundas organizēšanā un sagatavotās interesantās darba lapas, skolēnu lieliskās valodas prasmes 9. un 10.klasē un spēju brīvi diskutēt par sarežģītiem jautājumiem. 1.klasē viesus patīkami pārsteidza skolēnu spēja uztvert visu stundas saturu angļu valodā, labā disciplīna, izmantotās daudzveidīgās darbības mācību vielas apgūšanai, stundas ātrais temps.

Lielvārdes un Ķeguma novadu izglītības nodaļu darbinieki, Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja vietniece izglītības un kultūras jautājumos un sākumskolas skolotāji devās uz Daugavpils Saskaņas pamatskolu. Skolotāji redzēja divas stundas: latviešu valodu 3.a klasē (skolotāja Sandra Dimante) un matemātiku 2.a klasē (skolotāja Andžela Zubkovska). Vērtējot stundās redzēto, viešņas atzīmēja skolotāju interesantās darba metodes, spēju padarīt stundu atklājumiem pilnu, prasmi izmantot skolēnu zinātkāri, nepieciešamības gadījumā rast individuālu pieeju skolēnam. Pēc skolas un stundu apmeklējuma Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldē Izglītības satura nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka iepazīstināja sākumskolas skolotājus ar MA darbību, pastāstīja par veiksmīgi izveidoto un darbojošos sadarbības sistēmu „skola – pirmsskolas izglītības iestāde”.

Lielvārdes un Ķeguma novadu izglītības jomas vadība iepazinās ar Daugavpils Saskaņas pamatskolas darbības prioritātēm un īpatnībām, sasniegumiem un turpmākajiem mērķiem. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pastāstīja par aktualitātēm pilsētā izglītības jomā, pedagogu atalgojuma sistēmu, veiksmīgo sadarbību ar pašvaldības vadību svarīgu izglītības jautājumu risināšanai, ES projektu iespēju izmantošanu, saimnieciskā darba organizēšana, iepirkumu un grāmatvedības jautājumiem, finanšu vadību iestādēs un pārvaldes kontroli pār to.

Lielvārdes un Ķeguma novadu izglītības darbinieki sirsnīgi pateicās par uzņemšanu un vērtīgi pavadīto laiku, kura, protams, kā atzina viesi, bija nepieciešams vismaz divtik vairāk, jo interesantu ideju, kuras labprāt īstenotu savās iestādes, ir noteikti vēl daudz. Atbildes vizītē tiek plānots doties pavasarī – un pieredzes apmaiņa turpināsies!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ