Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-01-2015

Izdota monogrāfija „Latgales rotātie dvieļi 20. gadsimtā” angļu valodā


Daugavpils Universitātes un Latgales reģiona attīstības aģentūras sadarbības rezultātā ceļā pie sava lasītāja ir devusies DU Mūzikas un mākslu fakultātes Mākslas zinātņu institūta pētnieces, Mg. art, Mg. paed. Zeltītes Barševskas  monogrāfija Latgales rotātie dvieļi 20. gadsimtā angļu valodā, kas tapusi projekta Latgales rotātie dvieļi starptautiskā kultūras telpā ietvaros.

Monogrāfijā iekļauta 2012. gadā latviešu valodā izdotās monogrāfijas Latgales rotātie dvieļi 20. gadsimtā Latgales 118 apdzīvotās vietās savākto materiālu analīze, klasificējot un sniedzot kultūrvēsturisku informāciju par 266 rotātiem dvieļiem. Monogrāfijas pielikumu sastāda vizuālais materiāls – ar izšuvumiem un mežģīnēm greznotu dvieļu fotogrāfijas.

Angļu valodas versijā ir iekļauta arī jauna kultūrvēsturiskā informācija.

Monogrāfija  ir mākslinieciski, vēsturiski un literāri kvalitatīvs kultūrvēsturisks materiāls, kā arī izziņas un prezentācijas materiāls Latgales tradicionālā materiālās kultūras mantojuma – 20. gadsimtā mājamatniecībā darināto un rotāto dvieļu popularizēšanai un komunikācijas veicināšanai starptautiskā kultūras telpā.

Papildus informāciju par monogrāfiju var sniegt DU MMF Mākslas zinātņu institūta pētniece Zeltīte Barševska, e-pasts: zeltite.barsevska@du.lv

Informāciju sagatavoja:
Zane Ločmele

Daugavpils Universitātes Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas
Sabiedrisko attiecību menedžere

T.: 654 25564; 29191170

E-pasts: zane.locmele@du.lv




Atpakaļ