Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-08-2011

Mācību process tiks nodrošināts visās Daugavpils skolās


Šonedēļ notiek skolu pieņemšana. Komisija izvērtē skolu ēku gatavību mācību procesam. Pilsētas skolās tiek realizēts ēku renovācijas projekts. 1. septembrī  skolās darbi bija jāpabeidz. Diemžēl, ne visur būvfirmas spēj nodot objektus laicīgi. Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs apliecināja, ka mācību process sāksies visās skolās kā ierasts, bet būvfirmu darbs tiks ļoti stingri kontrolēts, lai pēc iespējas ātrāk darbi tiktu pabeigti.

Vitālijs Azarevičs informēja, ka visi iekšējie darbi, ko veica pašas skolas ir paveikti, skolu telpas ir pilnīgā gatavībā uzņemt skolēnus, bet ir problēmas ar būvfirmām, kas veic fasāžu renovāciju un teritoriju labiekārtošanu ES projekta ietvaros. Pašvaldībai ir pretenzijas pret firmu darbu, tāpēc process tiek rūpīgi kontrolēts. 1. septembrī lielākā daļā skolu būvdarbi būs pabeigti un tad atbrīvosies darbaspēks būvdarbu pabeigšanai citās skolās. Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka īpaši rūpīgi sekos tam, lai celtnieki turētu solījumu un uz 1. septembri savestu kārtībā ieejas skolās un nodrošinātu bērnu drošību būvdarbu laikā.

Daugavpils izglītības iestādes ir gatavas uzsākt mācību gadu. Cītīgi gatavojas pedagogi. 29. augusta notiks pedagogu metodiska diena, bet 30. augustā tradicionālā konference “Mācību gada aktualitātes”, bet 1. septembrī visās pilsētas skolās skanēs zvans, kas aicinās uz stundām  9 323 skolēnus.

Vitālija Azareviča videokomentārs

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ