Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

12-12-2014

Rūķis liels un rūķis mazs strādā visu dienu


Daugavpils pilsētas 9.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde rotāšanas darbus  uzsākusi jau laikus, lai šis bezsniega drūmais laiks kļūst nedaudz gaišāks. 

Ienākot iestādē, var sajust Ziemassvētku gaidīšanas burvību, priecāties par jauko noformējumu.

Iestādes latviešu grupa „Pasaciņa”, gaidot jaukos svētkus, darbojas ļoti aktīvi. Grupā ieejot, katru dienu bērnus sagaida pašgatavots adventes kalendārs, kurā bērniem ir sagatavots katras dienas uzdevums, lai šis laiks mums liktu mazliet aizdomāties, rūpēties par sev tuvajiem, saviem draugiem, lai mūsu mājās valdītu miers un saticība, rūpes un, protams, liela darbošanās, gatavojoties svētkiem. Kā gan bez kāda maza brīnuma, ja veiksmīgi tiek izpildīts uzdevums! Visi bērni kopīgi grupā rotāja skaisto eglīti senā un latviskā stilā – ar piparkūkām, ar dabas materiāliem, ar āboliem un konfektēm. Un tad sajūtama svētku smarža…

Šie svētki ir ģimenes tradīciju izkopšanu laiks, tāpēc arī mūsu vecmāmiņas un māmiņas ir parūpējušās par skaistu  izstādi „No vecmāmiņas pūra lādes”, kur ir apskatāmi adīti cimdi, zeķes, šalles, rotaļlietas.  Šī izstāde mums dod iespēju uzslavēt mūsu māmiņas un vecmāmiņas par viņu talantiem, jo uz šiem darbiem ir redzami daudzi un dažādi latviešu raksti un ornamenti.

Svētku gaidīšanas laiks arī ir brīnumu laiks, kad grupā tiek lasītas daudzas pasakas. Tāpēc tika uzaicināti ciemiņi no bērnu bibliotēkas „Zīlīte”, kas lasīja K.Skalbes pasaku „Kaķīša dzirnavas”. Bērnus apciemoja baltais un melnais kaķītis, stāstot par saviem piedzīvojumiem. Bērni tika iepazīstināti ar jaunākajām bērnu grāmatām, aicināti kopā ar vecākiem apmeklēt bērnu bibliotēku.

Katrā mūsos dzīvo mazs bērns, tāpēc šis laiks mums visiem ir īpašs un satraucošs…

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

pirmsskolas skolotājas

Sintija Šņepste,

Edīte Nihnidoviča




Atpakaļ