Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-12-2014

Aicinājums uz semināru par apkārtējās vides nozīmi cilvēka dzīvē


Daugavpils Universitāte sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu, Rīgas Stradiņa Universitāti un Liepājas Universitāti uzaicina uz semināru par apkārtējās vides nozīmi cilvēka dzīvē.

Daugavpils Universitātē 15. decembrī  plkst. 11.00 Senāta zālē (otrais stāvs, 215. telpa, Vienības iela 13)  notiks seminārs „Ekosistēmas pakalpojumi un sociālā apziņa” uz kuru aicināti visi interesenti.

 

Apkārtējā vide ir katra cilvēka dzīves sastāvdaļa, lai gan ikdienā varbūt par to nedomājam un neapzināmies, tāpēc arī  vides kvalitāte un šīs kvalitātes saglabāšana jeb vides aizsardzība ir nepieciešama ikvienam. 

Vai zinām, cik daudz mums nozīmē tīrs ūdens, gaiss, augsne? Varbūt esam domājuši, cik daudz no cilvēka radītā piesārņojuma uzņem sevī apkārtējā vide, labprātīgi un bez maksas to pārstrādājot? Cik patiesībā vērta ir meža paēna, pastaigas iespēja, sēnes un ogas, cik daudz pavisam reālas naudas mums ietaupa dabiska upe? Kāpēc nepieciešami ierobežojumi vides aizsardzības dēļ, ko labu mums dod īpaši aizsargājamas dabas teritorijas?

Par šīm tēmām notiks lekcijas un diskusijas seminārā, piedaloties speciālistiem no Daugavpils Universitātes, Vidzemes Augstskolas, Rīgas Stradiņa Universitātes un Liepājas Universitātes. Īpaši gaidām pašvaldību pārstāvjus, skolotājus, valsts iestāžu speciālistus, lauksaimniekus un mežsaimniekus, bet aicināti visi interesenti!

Šis seminārs ir viens no Valsts pētījumu programmas „Tautsaimniecības transformācija, gudra izaugsme, pārvaldība un tiesiskais ietvars valsts un sabiedrības ilgtspējīgai attīstībai - jaunas pieejas ilgtspējīgas zināšanu sabiedrības veidošanai (EKOSOC-LV)” 5.2.9 apakšprojekta „Sociālās apziņas izmaiņu ietekme uz ekosistēmas pakalpojumu ilgtspējīgu nodrošinājumu” pasākumiem.

Papildu informācija:
Jolanta Bāra
E - pasts: jolanta.bara@biology.lv




Atpakaļ