Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-12-2014

Pieredzes apmaiņas pasākums speciālo pirmsskolas izglītības iestāžu un grupu pedagogiem


02.12.2014. Daugavpils pilsētas 9.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē tika organizēts pieredzes apmaiņas pasākums speciālo pirmsskolas izglītības iestāžu un speciālo grupu pedagogiem un speciālistiem par tēmu: „Iespēju potenciāls pareizas matemātiskās valodas attīstībai speciālo pirmsskolas un speciālo mazākumtautību programmu īstenošanā”.

Pasākuma mērķis bija iepazīstināt un parādīt daudzveidīgu iespēju potenciālu, kādā veidā tiek attīstīta matemātiskā valoda dažādu rotaļnodarbību organizēšanā. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja vērot atklātās nodarbības dažāda vecuma bērniem. Grupā „Bitīte” (6 gadi) tika piedāvāta latviešu valodas rotaļnodarbība ar pasakas elementiem, ko vadīja latviešu valodas skolotāja Anita Laurena. Grupas „Pasaciņa” (5 gadi) pirmsskolas izglītības skolotājas Sintija Šņepste un Edīte Nihnidoviča piedāvāja bērniem darbu par tēmu: „Loģiskās domāšanas attīstība bērniem ar redzes traucējumiem”, izmantojot interaktīvo tāfeli. Speciālo vājredzīgo un neredzīgo pirmsskolas izglītības skolotāja Iraīda Grigorjeva organizēja individuālo darbu, akcentējot bērna individuālās spējas un prasmes. Grupā „Varavīksne” (4-5 gadi) bērniem tika novadīta nodarbība par tēmu: „Eksperimenti bērniem ar redzes traucējumiem”, kur pirmsskolas izglītības skolotājas Vanda Dmitrijeva un Irīna Seļska attīstīja bērnu prasmes jēdziena „mērs” apguvē. Grupas „Pīlīte” bērniem (3 gadi) tika piedāvāta integrētā rotaļnodarbība ar matemātikas dominanti, ko vadīja speciālo vājredzīgo un neredzīgo pirmsskolas izglītības skolotāja Irina Puķe. Pasākuma otrajā daļā skolotājs-logopēds Gaļina Romanceviča skaidroja jēdziena „matemātiskā valoda” izpratni, kā arī dalījās pieredzē, kā matemātiskā valoda tiek attīstīta logopēdiskajā darbā. Savukārt, pirmsskolas izglītības skolotāja Tatjana Veļičko atspoguļoja, kādas metodes un paņēmieni tiek izmantoti matemātiskās valodas attīstībā ārpusnodarbību laikā jaunākā vecuma bērniem. Toties grupas „Bitīte” pirmsskolas izglītības skolotāja Marija Čaplinska demonstrēja iespēju potenciālu pareizas matemātiskās valodas attīstībai ārpusnodarbību laikā sagatavošanas grupas bērniem. Tika organizēta metodisko materiālu izstāde, kur ikvienam dalībniekam bija iespēja smelties idejas pirmsskolas izglītības skolotāju pašu veidotajām spēlēm un didaktiskajam materiālam. Par muzikālajiem pārsteigumiem rūpējās mūzikas skolotāja Nataļja Lazareviča, piedāvājot skatītājiem bērnu iedziedāto dziesmiņu un deju.

Veiksmīga bērna izaugsme nav iedomājama bez valodas attīstības, tajā skaitā bez matemātiskās valodas, tāpēc jau pirmsskolā liels uzsvars tiek likts uz bērna valodas pilnveidošanu un attīstību. Svarīgi ir atcerēties, jo daudzveidīgāk un interesantāk tiek organizēts darbs ar bērniem, jo produktīvāk norisinās viņa attīstība.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja

Ināra Andrijauskiene




Atpakaļ