Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-12-2014

Jaunas vēsmas pedagoģiskās korekcijas darbā


Daugavpils pilsētas 2.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde ir uzsākusi aktīvu pieredzes apmaiņu darbā ar bērniem ar funkcionāliem attīstības traucējumiem. Pēdējo mēnešu laikā mēs dalījāmies pieredzē ar Daugavpils medicīnas koledžā studējošajiem rehabilitologiem un aprūpētājiem, kā arī Latvijas Universitātes studentiem, kas ieradās no Rīgas profesores Emīlijas Černovas vadībā, atklājot metodes principus aktīvā darbībā ar mālu. Tagad, turpinot iesākto, nododam mūsu uzkrātās zināšanas un prasmes studentiem, praktikantiem par bērna domāšanas procesu attīstību, izmantojot mūsdienīgu, ekoloģiski tīru un daudzfunkcionālu materiālu – kinētiskās smiltis. Šis „dzīvais” materiāls pirmo reiz Daugavpilī tiek ieviests Daugavpils pilsētas 2.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē, kas ir uzskatāms par jauninājumu pirmsskolas izglītībā, mācību mērķu sasniegšanai.

Kinētiskās smiltis ir jauns un inovatīvs materiāls, kuru 2013.gadā izgudroja Šveicē. Kinētiskās smiltis no parastajām atšķiras ar to, ka tās vienmēr ir kustībā, tādēļ rotaļas ar tām šķiet teju vai maģiskas. Tas ir unikāls materiāls radošām aktivitātēm, plaši izmantots arī stresa terapijā. Tās stimulē motorās kustības, attīsta radošo domāšanu un ir lielisks veids, kā relaksēties. Materiāls ir antibakteriāls, nav toksisks un neizraisa alerģiju, kam ir būtiska nozīme darbā ar bērniem.

Mūsu pirmsskolas izglītības iestādes speciālās psihiskās attīstības noviržu pirmsskolas izglītības skolotāja Irīna Jukša savas gūtās zināšanas un prasmes darbā ar šo „brīnumaino” materiālu jau nodod Rēzeknes Augstskolas speciālās pedagoģijas maģistra studiju programmā studējošajiem, atklājot jaunus horizontus darbā ar bērniem ar fiziskiem, garīgiem un smagiem jauktiem garīgiem traucējumiem. Kinētiskās smiltis ir lielisks materiāls gan speciālajās, gan vispārizglītojošajās izglītības iestādēs bērna holistiskai attīstībai.

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
Zane Isajeva




Atpakaļ