Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-12-2014

Pasākumiem bagāta diena 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē


Š.g. 2.decembris Daugavpils pilsētas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē gan bērnu, gan pieaugušo dzīvē bija notikumiem bagāta diena.

Mūsu pirmsskolēni un viņu skolotāji aktīvi piedalās dažādos pasākumos un aktivitātēs, tai skaitā arī akcijā „Lielā rudens talka 2014”. Par līdzdalību šajā aktivitātē mums bija iespēja iepazīties ar Daugavpils Universitātes dabaszinātņu un inženierzinātņu tehnoloģiju laboratorijām. Iespēja apmeklēt DU un tur redzētais rosināja bērnos interesi par ķīmiju un bioloģiju, jo bērni ar aizrautību piedalījās piedāvātajos ķīmijas eksperimentos, aplūkoja mikroskopā dažādus mikroorganismus un uzdeva laborantam A.Pankjānim āķīgus jautājumus par vabolēm. Bērnus ieinteresēja redzētais un dzirdētais un deva ierosmi jauniem centieniem izzināt ko jaunu un interesantu. Mēs pateicamies Daugavpils Universitātei par piedāvāto iespēju un ceram vēl kādreiz tur paviesoties!

Vakarpusē nepiespiestā gaisotnē pie tējas tases, notika vecāku un pirmsskolas izglītības skolotāju tikšanās ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes psiholoģi Lindu Vingri.

Gan vecākus, gan pirmsskolas izglītības skolotājus šoreiz interesēja jautājumi, kas saistīti ar bērnu agresivitāti un impulsivitāti. Cik lielā mērā agresija atzīstama par dabisku un pat vajadzīgu un kad sākt uztraukties? Ko darīt, ja šīs agresīvās izpausmes pamanām savu bērnu uzvedībā?  Šie aktuālie jautājumi arī rosināja tikšanās tēmu: „Pirmsskolas vecuma bērnu agresivitāte un impulsivitāte”.

Gatavojoties šim pasākumam, vecāki izrādīja lielu interesi un jau iepriekš sagatavoja L.Vingrei jautājumus, kuru risināšanā viņiem būtu nepieciešama psihologa palīdzība. Pasākums izvērtās par produktīvu diskusiju, kur tā dalībnieki apmainījās ar viedokļiem un dalījās savā pieredzē. Gan vecāki, gan skolotāji ir ļoti gandarīti par iespēju tikties ar psihologu un izteica vēlēšanos tuvākajā laikā vēlreiz organizēt šādu pasākumu.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Aina Kucina




Atpakaļ