Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-12-2014

Par pirmsskolas un sākumskolas izglītības pēctecību


Š.g. 27.novembrī  Riebiņu novada kultūras centrā notika trešais Valsts izglītības satura centra (VISC) organizētais seminārs pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju vietniekiem (metodiķiem) izglītības jomā un sākumskolas direktoru vietniekiem izglītības jomā par pirmsskolas un sākumskolas izglītības pēctecību un aktualitātēm dažādos mācību priekšmetos. Semināra dalībniekus ar sirsnīgām dziesmām sveica Riebiņu vīru koris, kura priekšnesums jau pasākuma sākumā radīja pozitīvu noskaņojumu. Par semināra tematisko saturu parūpējās VISC Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas atbildīgie speciālisti. Nodaļas vadītājs I.Vasmanis iepazīstināja klausītājus ar informāciju par uz jauno kompetenču pieeju balstītā standarta projektu un vērtību izpratni, kas sekmētu izglītības ilgtspējību,  izglītojot bērnus nākotnei. VISC Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vecākās referentes I.Kadiķe, I.Bautre, S.Falka, A.Miesniece semināra dalībniekus iepazīstināja ar šādām aktuālām tēmām: vērtēšanas iespējas mākslas priekšmetos, kā mērķi izvirzot mākslas izglītības apguvi un vērošanas prasmes. I.Bautre sniedza ieskatu un rekomendācijas par mācību metodēm sportā un bērnu drošību nodarbību laikā. S.Falkas prezentācijā par apdraudējumiem un atbildību internetā tika sniegtas elektroniski pieejamo materiālu adreses, kā arī akcentēti bērnu apdraudējuma veidi un iespējas. Savā uzstāšanās „No pirmsskolas uz sākumskolu – pakāpeniski un pēctecīgi” A.Miesniece vēlreiz uzsvēra abu izglītības posmu sadarbības nepieciešamību un to vērtību, kā svarīgāko izceļot pāreju no atsevišķu priekšmetu pasniegšanas uz integrēto pieeju visā pirmsskolas posmā.

VISC Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītāja vietniece I.Upeniece atgādināja, ka šobrīd valstī viena no prioritātēm ir drošība. Arī izglītības iestādēs cilvēkdrošība ir svarīgākais starp citām prioritātēm. Ar to saprot drošību mācību vidē, kuru raksturo atslēgas vārdi: droša vide, robežas, noteikumi, atbalsts.

Par  pirmsskolas aktivitātēm Riebiņu novadā pastāstīja Riebiņu novada pirmsskolas MA vadītāja L.Šmukste, sniedzot ieskatu plašajā aktivitāšu klāstā, kurās piedalās pirmsskolas izglītības skolotāji kopā ar saviem audzēkņiem.

Semināra dalībnieki guva jaunu, interesantu un vērtīgu informāciju, ar kuru savukārt tiks iepazīstināti pirmsskolas iestāžu pedagogi un kas noderēs pirmsskolas izglītības darba organizēšanā.

Sakām paldies Riebiņu novada izglītības darbiniekiem, kuri uzņēma pasākuma viesus, par pārdomāto, labi organizēto un saturīgo semināru, kā arī par iespēju iepazīties ar Riebiņu pirmsskolas izglītības iestādi „Sprīdītis”  un jauno bibliotēku!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

28.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Sandra Ondzule

t. 26851534




Atpakaļ