Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-12-2014

Ceļā uz XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem…


Latvijā mūsdienu dejas žanram raksturīgs skaistums, stilu daudzveidība, krāšņi kostīmi un pēdējā laikā arī iespaidīgi lieluzvedumi, kuros piedalās dejotāji no pirmās klases līdz pat studējošiem jauniešiem. 

Arī 2015.gada vasarā XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ietvaros Starptautiskajā izstāžu centrā „Ķīpsala” notiks mūsdienu deju lielkoncerts. Gatavošanās šim pasākumam sākās jau 2014.gada pavasarī, kad saskaņā ar mūsdienu deju ekspertu un mūsdienu deju žūrijas lēmumiem XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Mūsdienu deju lielkoncerta koprepertuāram tika ieteiktas 17 dejas dažāda vecuma grupām. Arī Daugavpils pilsētas dejotāji pieteicās šajā lielajā projektā, izvēlējās horeogrāfu dejas un cītīgi mācījās, šuva kostīmus un deju atribūtiku.

Lai noteiktu XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku un Mūsdienu deju lielkoncerta dalībniekus, š.g.27.novembrī Daugavpils Kultūras pilī notika Latgales novada mūsdienu deju kolektīvu un koprepertuāra apguves skate, kurā piedalījās 13 deju grupas ar 18 dejām. Daugavpili Latgales novadā pārstāvēja Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” deju kolektīvi „Fantāzija” (vadītāja Vera Kohane), „Mūsdienu ritmi” (vadītāja Tamāra Šušunova), „Vizāža” (vadītāja Jeļena Grizāne) , „Paradīze” (vadītāja Žanna Trojāne – Sergejeva) un Daugavpils „Stoptime Dance Studio” deju grupa „Red buttons” (vadītāja Megija Bambāne) – kopā 138 dejotāji. Kolektīvu sniegumu vērtēja ļoti kompetenta žūrija, demonstrēto deju horeogrāfi, kā arī XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku lielkoncerta mākslinieciskā vadītāja Edīte Ābeltiņa. Pēc skates kolektīviem tika pasniegti diplomi, kuros tika  norādīts iegūto punktu skaits. Ar kādu punktu skaitu dejotāji varēs tikt uz svētkiem, mēs uzzināsim pēc 15.decembra, kad Mākslinieciskā padome apstiprinās provizoriskos svētku dalībnieku sarakstus.

Tā kā mūsu kolektīvi ir saņēmuši labus punktus  (no 18,75 līdz 21,75 no iespējamajiem 25), mums ir visas izredzes būt svētku dalībnieku skaitā, starp 3000 mūsdienu deju dejotājiem.

Gaidīsim rezultātus un gatavosimies svētkiem!

 Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Bērnu un jauniešu centra  „Jaunība”

direktore

Aina Jansone




Atpakaļ