Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-11-2014

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ekspertu vizīte Daugavpilī


Š.g. 26. un 27.novembrī Daugavpilī darba vizītē ir ieradušies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO /Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD) Izglītības komitejas eksperts Marko Kolss un OECD piesaistītais eksperts Eimss Makginess. Eksperti Latvijā nav pirmo reizi un situāciju izglītības jomā mūsu valstī zina, bet, sakarā ar Latvijas izteikto vēlēšanos un gatavību iestāties šajā organizācijā, ir svarīgi redzēt, kādas ir pozitīvās pārmaiņas ir notikušas konkrētajās pašvaldībās.

26.novembrī, tikšanās laikā Daugavpils pilsētas domē, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova ekspertiem pastāstīja par izglītības procesa organizēšanu pašvaldības administratīvajā teritorijā. Eksperti interesējās par pilsētas pedagogiem aktuāliem jautājumiem, t.sk. par tālākizglītības iespējām, darba kvalitātes novērtēšanu, mācību saturu un metodiku, atalgojumu. Eksperti uzdeva jautājumus par iestāžu nodrošinājumu ar pedagoģiskajiem kadriem un to sagatavošanu.  M.Isupova kā ciešu un produktīvu raksturoja sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju. Veiksmīga sadarbība ir izveidojusies ar Izglītības kvalitātes valsts dienestu (IKVD), no kura tiek saņemts arī dažāda veida atbalsts.

Pēc tikšanās domē eksperti devās uz Daugavpils pilsētas 30.pirmsskolas izglītības iestādi, kur iepazinās ar materiāli tehnisko nodrošinājumu, izstaigāja mācību, atpūtas un saimnieciskās telpas. Iestādes audzēkņi bija sagatavojuši nelielu koncertu. Tiekoties ar iestādes vadību un pedagogiem, eksperti interesējās par nodrošinājumu ar kadriem, viņu atalgojumu. ESAO eksperti atzina, ka redzētais ir atstājis labu iespaidu.

Pēcpusdienā ESAO ekspertus uzņēma Daugavpils Universitātē, iepazīstinot ar esošo situāciju, iespējām un  izaicinājumiem.

27.novembrī ESAO ekspertiem paredzēta tikšanās ar Daugavpils Būvniecības tehnikuma vadību, pedagogiem un studentiem.

OECD ir starpvaldību organizācija, kas dibināta 1961.gadā un kuras sastāvā ir 34 attīstītākās pasaules valstis, tostarp 21 Eiropas Savienības dalībvalsts. Lai iestātos organizācijā, valstij jāatbilst četriem kritērijiem - līdzīgi domājoša valsts, nozīmīgs spēlētājs, savstarpējā ieinteresētība un globālie apsvērumi.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ