Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-11-2014

Daugavpils Universitātē notiks Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ekspertu vizīte


Saistībā ar to, ka Latvija ir izteikusi vēlēšanos  pievienoties  Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (ESAO/OECD), 26. novembrī Daugavpils Universitātē (DU) plānota OECD Izglītības komitejas ekspertu vizīte, kuras laikā notiks tikšanās ar universitātes rektoru,  DU mācībspēkiem un studējošajiem, lai pārrunātu izglītības jomas jautājumus.

Daugavpils Universitāti apmeklēs OECD eksperts Marko Kolss un OECD piesaistītais eksperts Eimss Makginess.

Saskaņā ar vizītes plānu tikšanās laiks Daugavpils Universitātē būs 26. novembrī 16:00.

Ekspertu galvenais mērķis ir iegūt padziļinātu izpratni par DU esošo situāciju, iespējām un  izaicinājumiem. Lai to noskaidrotu eksperti analizēs dažādus informācijas avotus, kā arī intervēs individuāli un grupās.

OECD ir starpvaldību organizācija, kuras sastāvā ir 34 attīstītākās pasaules valstis, tostarp 21 Eiropas Savienības dalībvalsts. Lai iestātos organizācijā, valstij jāatbilst četriem kritērijiem - līdzīgi domājoša valsts, nozīmīgs spēlētājs, savstarpējā ieinteresētība un globālie apsvērumi. Tomēr valstu atbilstība šiem kritērijiem nenodrošina automātisku uzņemšanu organizācijā. Lēmums tiek pieņemts, pamatojoties uz OECD stratēģiskajām interesēm, ģeopolitisko līdzsvaru, kandidātu individuāliem ekonomiskiem sasniegumiem, kā arī organizācijas spēju uzņemt jaunas valstis.

 

Informāciju sagatavoja:
Zane Ločmele
DU SSAD




Atpakaļ