Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-11-2014

Latgales reģiona debašu turnīrs


Š.g. 20.novembrī Daugavpils Valsts ģimnāzijā pulcējās Latgales skolu debašu klubu komandas, lai noskaidrotu, vai valsts un sabiedrības atbalsts vietējiem ražotājiem veicina Latvijas ekonomisko un sociālo izaugsmi.

Debatētāji diskutēja gan par vietējo un ārvalstīs ražoto produktu kvalitāti un piedāvājuma daudzveidību, par jaunu darba vietu radīšanas iespējām, par veselīgas konkurences nepieciešamību, par likumdošanas uzlabošanas iespējām.

Latviešu valodā finālā debatēja divas Krāslavas Valsts ģimnāzijas komandas (skolotāja V.Nalivaiko), bet cīņā par 3.vietu Daugavpils Valsts ģimnāzijas komanda (skolotāja R.Malnace) piekāpās vienai no Rudzātu vidusskolas komandām (skolotājs Ē.Kārklis). Savukārt angļu valodā nepārspēta palika Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja komanda (skolotāja I.Bučinska), kas finālā uzvarēja Daugavpils Valsts ģimnāzijas komandu (skolotāja I.Barkovska), bet par 3.vietu cīnījās Daugavpils Valsts ģimnāzijas un Līvānu 1.vidusskolas (skolotāja A.Reitere) komandas.

Turnīrā piedalījās arī Daugavpils 12.vidusskolas, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, Ludzas pilsētas ģimnāzijas, Ludzas 2.vidusskolas  komandas.

Š.g.  6.decembrī Latgales debatētāji (14 komandas) dosies uz Jelgavas Valsts ģimnāziju, kur notiks Nacionālais debašu turnīrs.

 

Informāciju sagatavoja;

Latgales debašu centra

koordinatore

Renāte Malnace




Atpakaļ