Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-11-2014

Ciemiņi no Ilūkstes novada


Š.g. 21. novembrī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolu apmeklēja Ilūkstes novada sākumskolas skolotājas. Skolas direktore L.Koževņikova viesus iepazīstināja ar skolas vēsturi, tās izcilajiem absolventiem – Raini, R.Zariņu, K.R.Kupferu, viņu devumu Latvijas un pasaules vēsturē, skolas darbību mūsdienās, mācību programmām, bet sākumskolas MPK vadītāja A.Kazačonoka detalizētāk pastāstīja par mācību procesa un skolēnu brīvā laika organizāciju.

Tikšanās laikā viesiem tika demonstrēta klases skaļruņu sistēma „Astronaut”, pārvietojamais galda mikrofons „Ensemble”, bezvadu kulonveida mikrofons „Orbiter”. Viesi pārliecinājās, ka skaļruņu sistēma un mikrofoni atvieglo skolotāja darbu, nodrošina vienmērīgu skaņas plūsmu pa visu kabinetu, līdz ar to skolēni perfekti dzird informāciju, neatkarīgi no atrašanās vietas klasē.

Vizītes otrajā daļā latviešu valodas un literatūras skolotāja I.Vasitova iesaistīja ciemiņus teatralizētajās stundās „Raiņa skola Raiņa laikā”. Laiks paskrēja nemanot gan lasot tekstus gotiskajā šriftā, gan risinot matemātikas uzdevumus, gan rakstot ar spalvas kātu un pārbaudot savas zināšanas botānikā. Patīkamas emocijas kolēģiem raisīja skolēnu un skolotāju veidotā multfilmas „Reiz Randenē”. Lai aukstajos ziemas vakaros varētu gremdēties patīkamajās atmiņās, skolotājas pašrocīgi veidoja vaska svecītes.

Vizītes noslēgumā kolēģi no Ilūkstes novada iepazinās ar skolas muzeja eksponātiem – zvaniņu kolekciju, monētu kolekciju, seno rokdarbu un darbarīku kolekciju. Savus vēlējumus ciemiņi ierakstīja skolas viesu grāmatā.

 

Informāciju sagatavoja:

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas

direktores vietniece izglītības jautājumos

Vilma Tāraude

t.28347966




Atpakaļ