Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-11-2014

Dzejas brauciena festivāls Daugavpils Universitātē


Starptautiskais Dzejas brauciena festivāls gaida visus interesentus uz tikšanos ar dzejniekiem.

  • 24.11. plkst. 11.30 seminārs Daugavpils Universitātē (Vienības ielā 13, 310. auditorija)
  • 24.11. plkst. 13.10 Dzejas brauciena izstādes atklāšana DU bibliotēkā (Vienības ielā 13)
  • 24.11. plkst. 18.00 dzejas lasījumi klubā "Artilērijas pagrabi" (Rīgas ielā 22)

 
Dzejas braucienā piedalās Jans Kauss (Jan Kaus) no Igaunijas, Mīa Toivio (Miia Toivio) no Somijas, Kārlis Vērdiņš no Latvijas un Gunnars Vērness (GunnarWærness) no Norvēģijas.

 
2014. gada Dzejas brauciena tēma ir dzejas tulkošanas prasme. Atdzeja ir liels izaicinājums. Lai spētu atklāt teksta iekšējo pasauli, ir nepieciešams īpašs radošums un iejušanās.


Dzejas brauciena laikā dzejnieki tieksies ar studentiem, kas apgūst tulkošanu, literatūru un daiļdarbu rakstīšanas prasmes. Universitātēs notiks sarunas un semināri, kas saistīti ar dzejas tulkošanu. Lasījumos dzeju varēs dzirdēt gan oriģinālvalodā, gan tulkojumos dalībvalstu valodās. 
 
Bez dzejas rakstīšanas Janu Kausu, Mīu Toivio, Kārli Vērdiņu un Gunnaru Vērnesu vieno arī liela pieredze dzejas tulkošanā un rediģēšanā. Dzejas brauciena laikā atdzejojumi skanēs četrās valodās.

 
Dzejas brauciens pateicas par sadarbību un atbalstu:
Culture Capital Foundation of Latvia, FILI, Norden, Rozentāls Society, Norla, Embassy of Norway in Tallinn, Embassy of Norway in Helsinki, Embassy of Latvia in Tallinn, Embassy of Finland in Riga, Finnish Institute in Estonia, Finnish-Norwegian Institute, Estonian Institute in Finland, Tartu Department of Estonian Writers' Union, University of Daugavpils, University of Eastern Finland, University of Tartu and University of Tromsø.
 
Papildu informācija:
DU Humanitārā fakultāte
T. 65424238
E-pasts: hf@du.lv




Atpakaļ