Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-11-2014

Pieredzes apmaiņas pasākums Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem


Novembris saistās ar ļoti nozīmīgu notikumu mūsu valsts dzīvē – Latvijas Republikas dzimšanas dienu. Šo svētku priekšvakarā Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izgītības iestāde dalījās pieredzē ar Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem pasākumā „Vērtīborientācijas veicināšana pirmsskolas vecuma bērniem caur kultūrmantojumu Latvijas valsts svētku ietvaros”. Pasākuma mērķis bija iepazīstināt bērnus ar latviešu tautas tradīcijām un kultūrvēsturisko mantojumu, patriotisko jūtu veicināšana un piederības veidošana savai valstij un sabiedrībai. Pasākumā piedalījās bērni no 3 līdz 6 gadu vecumam, pirmsskolas izglītības skolotājas J.Rodionova,  I.Zosiņeca un mūzikas skolotaja T.Semjonova. Svētku noskaņā, ceļojot pa Latvijas novadiem, bērnus iepazīstināja ar nozīmīgākajām vietām un objektiem katrā novadā, latviešu tautas tradīcijām, īstenojot bilingvālo izglītību un latviešu valodas apguvi. Caur dažādām aktivitātēm, rotaļām un spēlēm tika veicināta katra bērna izziņas darbība, izmantojot mūsdienīgas metodes un informāciju tehnoloģijas.

Lai veicinātu patriotiskās jūtas katrā ģimenē, tika izveidoti videosižeti ar vecāku un bērnu piedalīšanos „Novēlējumi Latvijai 96.gadadienā”. Sadarbojoties ar vecākiem, tika veidotas izstādes „Mana Latvija”, kā arī bērnu un vecāku paštaisīto grāmatu izstādes „Mani ceļojumi pa Latviju”.

Pasākumā piedalījās mūzikas un latviešu valodas skolotāji, pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju vietnieki izglītības jomā, Daugavpils Iekļaujošas izglītības atbalsta centra pārstāvji. Šajā laikā iestādē valdīja pozitīva un sirsnīga atmosfēra.

Sakām lielu paldies visiem, kas piedalījās šī pasākuma tapšanā un organizēšanā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Lilita Pudāne




Atpakaļ