Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-11-2014

Konkurss ,,Modernā Latvija” Daugavpils skolu jauniešiem


Mēs visi mīlam Latviju! 

Ieklausies, kā Latvija ik dienu skan uz ielas, skolā, mājās, mūsu bērnu smieklos, jūras viļņos, mūsu pilsētās un laukos, mūsu ikdienā un svētkos...

 

13.novembrī Daugavpils Centra vidusskolas Latviešu valodas un literatūras metodiskā komisija (MK) sadarbībā ar skolas Matemātikas un informātikas MK vadītāju S.Radionovu un direktora vietnieku informātikas jautājumos V.Sučikeju, kā arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības satura nodaļas izglītības metodiķi latviešu valodas jautājumos I.Bohāni rīkoja konkursu ,,Modernā Latvija” Daugavpils mazākumtautību skolu 11.klašu skolēniem. Pasākumā piedalījās Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils 15.vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, Daugavpils 16.vidusskolas, Daugavpils 9.vidusskolas, Daugavpils 17.vidusskolas, Daugavpils 17.(vakara) vidusskolas, Daugavpils 13.vidusskolas un Daugavpils Centra vidusskolas komandas.

Pasākuma sākumā skolēni prezentēja savu mājas darbu ,,Mēs modernajā Latvijā”. Pēc tam viktorīnā par Latviju, izmantojot balsošanas iekārtas priekšrocības, noskaidroja savas zināšanas par jaunākajiem Latvijas sasniegumiem arhitektūrā, zinātnē, tehnoloģijās, mūzikā, ekoloģijā, literatūrā, kultūrā u.c. jomās. Turpretī spēlē ,,Risks” skolēni paši varēja izvēlēties dažādas grūtības pakāpes jautājumus par kādu jomu un atklāt gan savas intelektuālās, gan radošās prasmes.

Pasākuma noslēgumā tika apkopoti rezultāti un pasniegtas pārsteiguma balvas un diplomi uzvarētājiem un pateicības raksti dalībniekiem. Vislabākos rezultātus uzrādīja Daugavpils 15.vidusskolas komanda. Apsveicam ar uzvaru! Paldies organizatoriem, visiem dalībniekiem un skolotājiem par ieguldīto darbu un radīto svētku sajūtu!

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Dace Aizpuriete




Atpakaļ