Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-11-2014

Pilsoniskuma svētki Daugavpilī


Atkal ir novembris, un Daugavpils ielas rotā sarkanbaltsarkanie karogi, skolu telpu noformējumos dominē mūsu karoga krāsas. Šonedēļ rudens vēji ir bijuši saudzīgāki nekā citus gadus, jo visu pilsoniskuma nedēļu spoži spīdēja saule un rudenīgais gaiss iedvesmoja labām domām un gaišiem sapņiem katru, kas vien to vēlējās.

Kopš š.g. 7.novembra mūsu skolēni bija iesaistīti dažādās pilsoniskajās aktivitātēs, kurās pierādīja savu patriotismu, ieinteresētību un zināšanas. Kolāžu konkursa „Lāčplēša diena – liecība par pašaizliedzību un drosmi” laureāti un 9.klašu izglītojamie devās mācību ekskursijā uz Rīgu, kur apmeklēja mācību nodarbības Kara muzejā un Tautas frontes muzejā, locīja sarkanbaltsarkanās lentītes un sprieda par Brīvības cīņu svarīgumu valsts vēsturē. J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolēni piedalījās Eiropas Komisijas organizētajā konkursā „Eiropas pēdas Latvijā”. Saskaņas pamatskolas, Centra vidusskolas, 3.vidusskolas un Vienības pamatskolas skolēni vēroja Valsts robežsardzes parādi Vienības laukumā.

10. novembrī Daugavpils 12.vidusskolas un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas vidusskolēni piedalījās Okupācijas muzeja un 4.maija Deklarācijas kluba sagatavotajās nodarbībās par Latviju 20.gadsimta globālo notikumu kontekstā, bet Daugavpils Valsts ģimnāzijas saime aicināja uz sadziedāšanos teātra melodiju ritmos.

11.novembrī skolu jaunatne bija plaši pārstāvēta lāpu gājienā, 13.vidusskolas un 12.vidusskolas skolēni piedalījās atceres pasākumā Luterāņu kapos. Paralēli notika arī gatavošanās svinīgajām līnijām un daudziem jo daudziem konkursiem un spēlēm, kuras notika visās Daugavpils izglītības iestādēs.

Svētki vēl turpinās, tāpēc ceram, ka visi gūs pozitīvas emocijas un 18.novembrī Vienības laukumā Latvijas himna skanēs droši un pacilājoši.

Jaukus un iedvesmojošus Latvijas valsts svētkus!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Signita Gabrāne

t.65407438




Atpakaļ