Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-11-2014

Latgales jauno ģeogrāfu skolā piedalās 112 skolēni


Š.g. 8.novembrī Daugavpils 12.vidusskolā notika pirmās 2014./2015.mācību gada sezonas nodarbības Latgales jauno ģeogrāfu skolā. Latvijas Universitātes mācībspēku vadībā skolēni izspēlēja dažādas didaktiskās spēles par Ziemeļeiropu, bija jāatpazīst gan slaveni zīmoli, gan melodijas un izpildītāji, gan jāorientējas valstu ģeogrāfiskajos objektos un statistikas rādītājos. Organizatorus pārsteidza lielais dalībnieku skaits, jo piedalījās 112 skolēni no Daugavpils un Rēzeknes vispārizglītojošajām skolām. Vislielāko organizatorisko slogu uzņēmās skolotāji Dace Vereba un Viktors Kudrjavskis, kuri nesavtīgi strādāja gan fiziski, nesot galdus un krēslus, gan garīgi, vērtējot konkursu uzdevumus un atbalstot visus skolēnus.

Priecē, ka sīvajā konkurencē godalgotās vietas ieguva Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Vienības pamatskolas, 12.vidusskolas un Krievu vidusskolas-liceja skolēni, bet par absolūto pirmo nodarbību uzvarētāju tomēr kļuva Kristīne Širina no Rēzeknes.

Paldies 12.vidusskolai par telpām un aparatūru, paldies pedagogiem par atbalstu un ģeogrāfijas priekšmeta popularizēšanu, kā arī vislielākais paldies skolēniem par entuziasmu, zinātkāri un atsaucību!

Nākamā Latgales jauno ģeogrāfu skolas nodarbība plānota februārī, bet 6.decembrī aicinu piedalīties atklātajā Latgales reģiona olimpiādē ģeogrāfijā, kura notiks Rēzeknē.

 

Vairāk par 8.novembra nodarbībām var lasīt www.jgs.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Signita Gabrāne

t.65407438




Atpakaļ