Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-11-2014

Daugavpils pilsētas 5.pirmsskolas izglītības iestādes pieredze eTwinning projektā „A recipe book and traditional food”


Cik brīnišķīga ir šī pasaule! Cik daudz jauka, interesanta un aizraujoša mums apkārt! Cik jauki novērot, kā bērni ar lielu prieku dodas uz bērnudārzu, kā gaida jaunu nodarbību, ar kādu interesi sāk nodarbību, kādu lepnumu izjūt par paveikto darbu!

Tas viss ir ļoti vērtīgs un svarīgs skolotājai. Skolotājai, kura cenšas katru rotaļnodarbību organizēt tā, lai bērniem negribētos skatīties apkārt, lai bērni būtu pilnībā ieinteresēti rotaļnodarbībā. Man svarīgi, lai bērni pēc nodarbībām ar prieku un interesi stāstītu saviem vecākiem un draugiem par to, ka viņi iemācījās kaut ko jaunu, tad droši var teikt, ka viņi to labi iegaumēja un viss palika viņu atmiņā. Ir diezgan daudz iespēju un paņēmienu, lai paveiktais darbs, mācības bērniem paliek atmiņā.

Meklējot daudzveidīgas, kreatīvas un interesantas metodes un idejas, lai veiksmīgi īstenotu izglītības programmu, mēs piedalāmies eTwinning projektos.

Pavisam nesen mēs pabeidzam darbu projektā „A recipe book and traditional food”, kurā mācījāmies gatavot dažādus ēdienus, izstrādājām radošus darbus saistībā ar ēdiena pagatavošanu. Dalījāmies ar ēdienu receptēm dažādiem svētkiem un gadalaikiem, kā arī izveidojām recepšu grāmatu, kurā iekļāvām receptes no visu projekta dalībnieku valstīm.

Darbs projektā  mums ar bērniem sniedza ļoti daudz pozitīvu emociju, jaunas zināšanas un idejas turpmākam darbam. Projekta īstenošanas laikā mēs saņēmām arī vecāku atbalstu, kuri bija ieinteresēti un vienmēr piedāvāja savu palīdzību. Viņi izjuta lepnumu par to, ka bērni piedalījās Eiropas līmeņa projektā.

Mūsu pirmsskolas izglītības iestāde ir apbalvota ar Eiropas Kvalitātes sertifikātu par lielisko darbu ar eTwinning projektā „A recipe book and traditional food”.  Tas nozīmē, ka mūsu darbs, mūsu bērnu darbs un mūsu pirmsskolas izglītības iestāde ir atzīta visaugstākajā Eiropas līmenī.

Gribu izteikt pateicību Latvijas eTwinning Nacionālajam atbalsta dienestam par dažādām patīkamām dāvanām ar eTwinning logotipu. Bērni bija sajūsmā par krāsainiem marķieriem plaukstas veidā, prāta spēli „Samo”, frisbija šķīvi un citām dāvanām.     

 eTwinning projekti deva iespēju mums ar bērniem strādāt Eiropas līmenī, apgūt daudz jauna un interesanta un dalīties savā pieredzē. Paldies visiem projekta „A recipe book and traditional food” dalībniekiem par brīnišķīgu darbu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

5.pirmsskolas izglītības iestādes

pirmsskolas izglītības skolotāja 

Tatjana Kovaļčuka




Atpakaļ