Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-11-2014

Eiropas kultūras galvaspilsētas atbalsis provincē


Š.g.  6.novembrī Daugavpils Valsts ģimnāzijā notika reģionālais debašu turnīrs, kurā 7.-9.klašu skolēni debatēja par to, vai Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss ir nozīmīgs provincei.

Gatavojoties turnīram, skolēni noskaidroja, ka daudzveidīgais pasākumu plāns un to kvalitāte vilina ārvalstu tūristus gan uz Rīgu, gan citām Latvijas pilsētām, kas, savukārt, aktivizē mūsu valsts ekonomiku. Debatētāji uzsvēra, ka pasākumos ir aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs. Prieks, ka paši debatētāji ir piedalījušies gan grāmatu ķēdē, gan konkursā „Kā uzmodināt Saulcerīti?” (organizē LNB), gan pasākumos Daugavpilī un Līvānos. Tika minēta arī pasaules koru olimpiāde,  Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notikušās aktivitātes, koncerti un izstādes Rīgā un Siguldā.

Taču debatēs būtisks ir rezolūcijas kritisks izvērtējums. Diskusijā bērni vienojās, ka lielāki ieguvēji, protams, ir Rīgas iedzīvotāji un pašvaldība. Tika secināts, ka vairāki Latvijas valstij nozīmīgi kultūras objekti, kā, piemēram, Nacionālais mākslas muzejs, Okupācijas muzejs un Rīgas pils, nav sakārtoti tūristu apskatei.

Debašu turnīrā pārliecinoši uzvarēja Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolnieces – Evelīna Valtere, Anna Kristiāna Dimante un Inese Raciņa, kuras sagatavoja skolotāja Inese Valtere. 2.un 3.vietu ieguva Rudzātu vidusskolas komandas (skolotājs Ēvalds Kārklis).

 

Informāciju sagatavoja:

Latgales Debašu centra koordinatore

Renāte Malnace




Atpakaļ