Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-11-2014

Sporto kopā ar Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādi un esi vesels!


No šī mācību gada Daugavpils Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestāde uzsāka  realizēt padziļināto Sporta programmu.  Šī ir vienīgā un pirmā pirmsskolas iestāde Latvijā, kas īsteno šāda veida mācību programmu.    

Mūsdienās bērni lielāko laika daļu pavada pie datora vai televizora, kas ir mazkustīga dzīvesveida pamats, kas sekmē bērnu veselības stāvokļa pasliktināšanos – vāja imunitāte, liekais svars utt. Ar šīs programmas palīdzību mēs vēlamies mudināt bērnus pievērsties veselīgam dzīvesveidam. Programmas mērķis ir sekmēt izglītojamo pozitīvas attieksmes veidošanos pret sportu un veicināt izpratni par fizisko aktivitāšu nepieciešamību, sekmēt bērna veselības nostiprināšanu un attīstīt fiziskās spējas. Ar šīs programmas palīdzību mēs vēlamies palīdzēt bērnam veikt izvēli starp individuālā vai komandas sporta veidu, atkarībā no bērna īpatnībām un vēlmēm. Pēc programmas apguves bērni patstāvīgi varēs izmantot savas jauniegūtās iemaņas rotaļās gan mājās, gan pagalmā ar bērniem.  

           Mūsu programmas realizēšanai paredzētais pamatlīdzeklis ir rotaļa.

    Šajā mācību gadā Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes padziļinātā sporta programmas piedāvā šādas nodarbības:

vingrošana (3 – 7 gadu vecumam);

vispārējā fiziskā sagatavotība (VFS) un sporta spēles (3 – 7 gadu vecumam);

slidošana (5 – 7 gadu vecumam).

No 2015.gada februāra tiek plānotas vēl arī peldēšanas nodarbības.

      Visas sporta nodarbības notiek bez maksas.

Vingrošanas un fiziskās sagatavotības nodarbības notiek Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes nupat izremontētajā sporta zālē, kuras remontu atbalstīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde. Slidošanas nodarbības notiek Daugavpils Ledus hallē. Braucieni uz Ledus halli notiek ar sabiedrisko transportu, kas ļoti iepriecina bērnus, jo daži no bērniem līdz šim vēl nekad nebija izmantojuši sabiedrisko transportu. Neskatoties uz papildus atbildību, ko brauciena laikā uzņemas pirmsskolas skolotāji, bērni tiek sagatavoti patstāvībai, kas noderēs, uzsākot skolas gaitas.

            Pēc pirmajām nodarbībām var secināt, ka programmas uzdevumi tiek realizēti ļoti aktīvi, izglītojamie ne tikai apgūst sporta rotaļu, dažādu sporta veidu un sporta spēļu pamatkustības un pamatelementus, bet ir uzlabojusies arī bērnu apetīte un miegs, kas ir ļoti svarīgi pirmsskolas vecumposma bērniem. Pēc katras nodarbības bērni ir sajūsmā par pavadīto nodarbību un ar nepacietību gaida nākamo. Oktobrī mēs ievērojām jau pirmos rezultātus. Bērni jau māk pareizi izpildīt  vingrošanas elementus skolotāja Jurija vadībā, kopā ar skolotāju Ēvaldu labprāt ar bumbu īsteno futbola elementus, māk izpildīt dažādus līdzsvara vingrojumus slidošanā kopā ar skolotāju Eļžbetu.

Audzēkņu vecāki ir gandarīti un apmierināti ar Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes piedāvāto  iespēju bērniem  iegūt jaunas iemaņas un spert soli tuvāk veselīgam dzīvesveidam, kas mūsdienās ir ļoti aktuāli. Pēc pirmās vecāku kopsapulces visi vecāki atbalstīja šo programmu, uzrakstot iesniegumu par pāreju uz Sporta programmu.

Daugavpils Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestāde izsaka pateicību Daugavpils pilsētas domei un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei par atbalstu programmas realizācijā!

 

Video: https://www.sites.google.com/site/rugelevaraviksne/home/homework

 

Informāciju sagatavoja:

Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes

vadītājas vietniece

Jeļena Gorina




Atpakaļ