Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-11-2014

Lai katra jauna ideja veicina panākumus!


Š.g. 28.oktobrī Daugavpils Centra vidusskolā uz 14.Ikgadējo Latgales angļu valodas skolotāju metodisko konferenci „New Ideas – New Successes: Sharing Personal Experiences” pulcējās 170 dalībnieki no Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona skolām, lai gūtu jaunu pieredzi un ierosmes savam darbam.
Atklājot konferenci, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības satura nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka pauda prieku par lielo un nerimstošo interesi par aktuāliem angļu valodas apgūšanas jautājumiem, jo konferences kļuvušas par ikgadējām un šodien notiek jau četrpadsmitā. Olita Rabčevska, Daugavpils Centra vidusskolas direktores vietniece skolas administrācijas vārdā sveica visus viesus un novēlēja veiksmi darbā. Jau tradicionāli konferenci iesāka izdevniecību prezentācijas: Iveta Vītola iepazīstināja ar „Pearson” jaunumiem drukāto un digitālo mācību līdzekļu jomā, Tatjana Ginzburga pastāstīja par „Express Publishing” aktualitātēm, bet Dace Miška informēja par „Oxford University Press” (OUP) piedāvājumiem.

Pēc izdevniecību jaunumiem pirmo plenārsēdi novadīja Valsts izglītības satura centra (VISC) vecākā referente svešvalodu jautājumos Rita Kursīte. Vispirms viņa stāstīja par jaunumiem angļu valodas mācīšanā 2014./2015.mācību gadā, bet galvenā uzstāšanās tēma bija „Digitālais Eiropas Valodu portfelis jaunākā skolas vecuma bērniem”. Šī gada vasarā VISC ir digitalizējis Latvijas Angļu valodas skolotāju asociācijas (LAVSA) izstrādāto un Eiropas Padomē 2007.gadā akreditēto Eiropas Valodu portfeli (EVP) jaunākā skolas vecuma bērniem (7-12 gadi). Tagad Latvijas skolēniem tas būs pieejams bez maksas kā mācību līdzeklis valodu apguves veicināšanai. Klausītāji guva nelielu ieskatu EVP izstrādes vēsturē, tika iepazīstināti ar EVP izmantošanas tehniskajām iespējām un metodoloģiju.

Turpinājumā skolotāji iesaistījās dažādu darbnīcu aktivitātēs. Darbnīcas vadīja: Ērika Osvata (Erika Osvath, Ungārija, skolotāju trenere), Nataļja Juško un Irina Bučinska (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs), Kristīne Politere (Nacionālo Bruņoto spēku skolas pedagoģe, Liepāja), Silvija Kārkliņa (Valodu mācību centra vadītāja, Rīga), Keita Makklilana (Kate McClillan, Fūlbraita programmas skolotāja-asistente, Daugavpils Universitāte, Daugavpils 9.vidusskola), Tatjana Ginzburga un Iveta Vītola.

Pēc darbnīcu aktivitātēm konferences dalībnieki atkal pulcējās zālē, kur Ērika Osvata novadīja otro plenārsēdi par angļu valodas lasīšanas prasmes attīstību sākumskolā un piedāvāja praktiskas idejas, kā ieinteresēt skolēnus lasīt klasē un ārpus klases kopā ar ģimeni.

Konferences noslēgumā visi tās dalībnieki saņēma sertifikātus, bet organizētāji un atbalstītāji – Britu Padome, Latvijas Angļu valodas skolotāju asociācija, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde un Daugavpils Centra vidusskola – daudzus sirsnīgus pateicības vārdus par vērtīgo saturu un teicamo organizāciju. Konferences pakas, kuras kā dāvanas saņēma katrs konferences dalībnieks, ar grāmatām, grāmatu katalogiem, kalendāriem, pildspalvām un bloknotiem tika sagatavotas ar izdevniecību „Pearson”, „Express Publishing” un „Oxford University Press” atbalstu.

„Tiksimies 15.konferencē nākamgad” – savos ieteikumos rakstīja angļu valodas skolotāji!

  

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

Ilona Ustinova

t.65432102




Atpakaļ