Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-11-2014

Ošibanu noslēpums


Florista rokas brīnumu veido:

Puķes, plus lapas, plus zāle – 

Dabas melodija plīvo

Šodien, rīt un vienmēr!

 

Oktobris ir skaists rudens mēnesis, kad mēs varam baudīt dabas krāšņumu un atcerēties dabas ainas visas ziemas garumā. Cik dažāda un bagāta  ir daba, kā šo bagātību mēs varam iemūžināt – uz šo un dažādiem citiem jautājumiem mums palīdzēja atbildēt Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja laipnā darbiniece Anna. 28.oktobrī viņa satika mūs muzeja telpās, tad visi kopā mēs devāmies uz „ošibanu” pasauli. Izmantojot uzskati, Anna iepazīstināja mūs ar presētās floristikas jeb ošibanu tehnikas vēsturi, ar dabas materiāliem, kurus varam izmantot (ne tikai sausas lapiņas un puķes, bet pat banānu mizu!), ošibanu tehnikas paņēmieniem un gataviem mākslas darbiem.

Mūsu tikšanas otrajā daļā visi kopā mēģinājām izveidot savu mākslas darbiņu. Sākumā nedroši bērni ņēma rokās trauslās ziedlapiņas, līmēja pie pamatnes, redzot, kā parastā sausa lapa pārvēršas par koku vai kalnu, vāzi vai māju. Ar sajūsmu vēroja, kā ar katru jaunu pielīmētu dabas materiāla gabaliņu veidojas īsts mākslas darbs. Šie darbiņi noteikti sildīs mazās sirsniņas visu ziemu!

Lūk, dažas bērnu atsauksmes: „Šo darbu uzdāvināšu savai mammai!”, „Cik skaisti! Atstāšu šo darbu sev, ielikšu rāmītī, piestiprināšu pie sienas!”, „Man izdevās no lapiņām izveidot skaistas zivtiņas!”

Sakām lielu paldies Novadpētniecības un mākslas muzeja darbiniecei Annai Akmolovai par laipno un silto uzņemšanu, audzēkņu vecākiem – par atbalstu ekskursijas organizēšanā un piedalīšanās tajā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

22.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja

Valentīna Ivanova




Atpakaļ