Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-10-2014

Aicina skolas piedalīties Ekoskolas konkursā


Vēl nedēļu Daugavpils skolas aicinātas pieteikt savu dalību Ekoskolas konkursā, kas ilgs līdz 2015. gada 31.janvārim. Ekoskolas konkursa ievaros skolu skolēni aicināti šķirot atkritumus, sviežot tos īpašos, pie skolas novietotos konteineros vai liekot skolai piešķirtajos maisos.

Konkursa noslēgumā apbalvotas tiek skolas, kuru skolēni sašķiro visvairāk atkritumu. Konkursa noteikumi paredz, ka skolas skolēni var vākt kā papīru, tā PET pudeles. Par 1 savākto papīra kilogramu, skolai tiek piešķirts 1 punkts, bet vienu kilogramu PET pudeļu – 3 punkti. Savāktais punktu skaits tiek dalīts ar skolēnu skaitu tā, lai rezultāti būtu godīgi un konkurss pievilcīgs gan mazām, gan lielām skolām. Noteikumi pieejami www.ekoskola.lv.

Atkritumi tiek svērti un nopelnīto punktu skaits tiek noteikts brīdī, kad skola piepildījusi konteineri vai maisus, un informējusi SIA Clean R par nepieciešamību atkritumus izvest.

SIA Clean R valdes priekšsēdētāja Ieva Jansone: “Sabiedrība ik dienas kļūst izglītotāka vides jautājumos, un mēs ticam, ka arī lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nu jau zina par nepieciešamību šķirot atkritumus. Īstenojot Ekoskolas konkursu mēs vēlamies ne tikai informēt, bet atgādināt, izskaidrot un, galvenais, dot iespēju skolēniem būt atbildīgiem pret vidi.”

Pirmo trīs vietu ieguvēji var izvēlēties sev tīkamu balvu no Ekoskolas konkursa balvu fonda. Viena no balvām ir iespēja uzņemt viesos Latvijas ielu vingrotāju sporta biedrības puišus ar aizraujošu un iedvesmojošu šovu. Tas nozīmē svētkus visā skolā!

Latvijas ielu vingrotāju sporta biedrības šova programmā ietilpst krāšņi ielu vingrošanas paraugdemonstrējumi un konkursi skatītājiem. Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība līdz šim spējusi motivēt ar ielu vingrošanu nodarboties vairāk nekā 15 000 Latvijas jauniešus. Varbūt arī jūsu skolā ir jaunieši, kurus šis lieliskais šovs pamudinās ikdienā daudz vairāk pievērsties sportiskām aktivitātēm? 

 Šajā gadā, līdz ar SIA Clean R darbības paplašināšanos, palielinājies to pilsētu un novadu skolu skaits, kam ir iespēja piedalīties Ekoskolas konkursā, un tās ir Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes un Liepājas, kā arī Nīcas, Tērvetes, Ozolnieku, Inčukalna, Ropažu, Ikšķiles, Ogres, Zilupes, Kokneses novada skolas. 




Atpakaļ